Meten is weten: beschikbaarheid van vacaturesites

Sinds enige tijd rapporteer ik wekelijks over het aantal nieuwe vacatures. En daarnaast beschrijft ik met enige onregelmaat de gebruiksvriendelijkheid van een aantal vacaturesites.

Het leek me aardig om nog een dimensie aan dit verhaal toe te voegen; de responsesnelheid en beschikbaarheid van de grootste vacaturesites. Sinds begin juni wordt om de vijf minuten van een twintigtal vacaturesites de pols genomen.

Het is mijn bedoeling om hier wekelijks of maandelijks eveneens een korte statusupdate van te geven. En natuurlijk tussentijds als blijkt dat een bepaalde site een groot probleem heeft.

Zo is het bijvoobeeld aardig om te weten dat Nationale Vacaturebank op 12 juni van 17:00 tot 18:20 plat lag. En dat eerder die dag rond 15:10 gedurende minder dan 5 minuten een probleem was; misschien wel de waarschuwing dat er met het systeem iets niet helemaal in de haak zat.

En dat op dit moment van de top 10 vacaturesites alleen Totaljobs, Monsterboard en Content nog geen downtime hebben gekend. Net als RecruitmentMatters trouwens… Maar ja, da’s geen top 10 site.

Werk.nl is helaas niet in het rijtje opgenomen. Pingdom blijkt niet in staat met de merkwaardige configuratie van deze site om te gaan. En dat is nou net de site die de meeste beschikbaarheid problemen heeft. Maar je kan ook niet alles hebben.

Geef een reactie

4 Comments
 • Theo Guns
  says:

  De response tijd en de beschikbaarheid is inderdaad een belangrijk gegeven voor de gebruiksvriendelijkheid van de zoektocht naar een job. Als het laden van elke pagina enkele seconden duurt, wordt er al snel opgegeven.
  Er zouden meer sites gecheckt moeten worden.

 • Jorrit Blok
  says:

  @Marc

  “net als recruitmentmatters trouwens”… daarmee wil je toch niet zeggen dat je geen downtijd hebt gekend? Want vorige maand kan ik mij herinneren dat je er zelfs 2 of 3 dagen uit hebt gelegen 🙂 Misschien lees ik het verkeerd hoor..