Menpower heet nu Vacaturezone en blijft onfatsoenlijk

Vuilnisbak, gevuld Menpower was een zeer kort leven beschoren. En terecht. Dit misselijkmakende initiatief was al na enkele dagen van het Internet verdwenen. Maar is nu als een phoenix uit haar as herrezen; als Vacaturezone. Want als ik Menpower in type kom ik op Vacaturezone terecht.

Weliswaar zonder aanmatigende naam, zonder de onterechte claim dat het om een samenwerkingsverband met Nationale Vacaturebank gaat en zonder hyperlink Manpower Uitzendbureau die in werkelijkheid naar Nationale Vacaturebank ging.

Lak aan de werkzoeker
Met dank aan M4N en Nationale Vacaturebank hebben we nu dus alsnog een flinterdunne kloon van Nationale Vacaturebank. Van nul en generlei waarde voor de werkzoeker. Maar dat is niet interessant. Niet voor Vacaturezone en niet voor Nationale Vacaturebank.

Want Vacaturezone krijgt betaald voor clicks en Nationale Vacaturebank denkt zo meer bezoek te kunnen krijgen. En als dat niet gebeurt maakt dat ook niet uit, er zijn tenslotte geen kosten mee gemoeid. En die werkzoeker, who cares…

Vacaturezone biedt … helemaal niets!
Op Vacaturezone kan je niet zoeken. Het is een lijst van 701 pagina’s lang, elk gevuld met 50 vacatures van Nationale Vacaturebank. Of je nou  details van een vacature wil zien, wilt solliciteren of een resultaat verfijnen (?); je komt altijd op Nationale Vacaturebank terecht.

Vacaturezone denkt nog steeds dat ik niet kan rekenen. Want 701 * 50 = 35.050 vacatures. En geen 54.755 vacatures, zoals trots bovenaan de site wordt vermeld. En in de metadata vermelden ze trots,maar volstrekt onjuist: De grootste verzameling met vacatures in Nederland.

Vacaturezone heeft geen disclaimer, geen over ons sectie, geen contactmogelijkheid. Vacaturezone is net als Menpower helemaal niets.

En blijft gebruik maken van Menpower
En Vacaturezone hanteert dus nog steeds de Menpower URL, wat buitengewoon onfatsoenlijk blijft.

In de eerste plaats is het natuurlijk niet bepaald slim geweest van Manpower om geen schrijffouten als URLs te registeren.

Positief puntje
Overigens ziet de presentatie van een vacature er zeer fris en overzichtelijk uit:

image

Links de adverteerder, in zwart de ‘functietitel’, in groen de belangrijkste kenmerken en in vet en rood de ‘calls to action’. Zeer overzichtelijk. Jammer alleen van de grijze letter voor de vacaturetekst. Maakt het minder goed leesbaar.

Maar voor de rest; een aanrader qua scanbaarheid.

De reactie van Nationale Vacaturebank
Ik heb Nationale Vacaturebank om een reactie gevraagd op het bestaan van Vacaturezone; en kreeg daarop van Jan Oostijen (Manager Online) de volgende reactie:

Het is in het belang van de vacature-plaatser dat vacatures een maximaal bereik kunnen realiseren. Bijdrage aan het kunnen realiseren van deze doelstelling is dat NationaleVacaturebank.nl een open site is.
Met andere woorden: het deels overnemen van vacatures wordt technisch niet bemoeilijkt; het zou tegen de natuurlijke aard van internet zijn. Dit is ook de reden waarom affiliates eenvoudig onze content kunnen overnemen.

Punt bij vacaturezone is wel dat ze de vacatures presenteren als hun eigen content (de bron wordt niet vermeld). Daarnaast heeft vacaturezone de site uitsluitend gebouwd rondom het affiliate programma: het primaire doel van vacaturezone is hiermee geld verdienen. de bezoeker van de website wordt geen meerwaarde geboden: het is niet mogelijk om te zoeken binnen de vacatures.

Dit is niet de reden waarom we met het affiliate programma gestart zijn, echter: de praktijk is wel dat er binnen alle affiliate programma’s een aandeel affiliates zit, die er semi-professioneel mee bezig zijn en continu de grenzen op zoeken van wat wel/niet mag.

Partijen die duidelijk de grens overschrijden worden bij de toelatingen tot het programma al afgekeurd. Dit gebeurt regelmatig.

Mijn mening met betrekking tot vacaturezone is dat het op het zeker op een grijs gebied zit, maar of het over het randje is,  ben ik nog niet uit.

Achtergrondinformatie
Menpower is geregistreerd door Xpand BV, dat 100% eigendom is van Van der Klooster Holding. Vacaturezone is geregistreerd door Outset BV waarvan geen KvK vermelding kon worden gevonden en die op hetzelfde adres wordt gemeld door SIDN als Xpand en Van der Klooster Holding.

De persoonsnaam van de registrar is in beide gevallen (Menpower en Vacaturezone) dezelfde.

20590cookie-checkMenpower heet nu Vacaturezone en blijft onfatsoenlijk
Geef een reactie

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Michel:
  Normaal zegt Akismet dat spam met 2 URL’s begint, maar de laatste tijd zie ik het wel vaker dat reacties met 1 URL ook al worden geblokkeerd.

  Maar het is weer niet altijd…

  Binnenkort komt er een hele nieuwe reactie opzet, dan zou dit probleem ook de wereld uit moeten zijn.

  0
  0
 • paul van Oosterhout
  says:

  Ik snap in de reactie nog steeds niet wat er bedoelt wordt want met de ontvanger wordt geen rekening gehouden. Die wordt heen en weer gestuurd.Of iets grijs is of niet? Redeneer eens een keer vanuit de ontvanger. Heeft die er wat aan op verschillende plekken elke keer dezelfde vacatures te zien met een extra klikmoment?

  Ook zijn er partijen die content overnemen en er vervolgens een frame omheenzetten zoals careerjet zodat het lijkt alsof het een eigen contentpagina van die partij is. Fijn voor de ontvanger.

  Daarnaast ik als adverteerder niet bepalen waar ik wel en niet sta> Denk aan Monsterboard en het doorplaatsen op marktplaats.nl. Klanten vinden dat niet altijd even prettig.

  Dan kun je beter een multiposting tool een deal laten sluiten met dit soort boeren tegen een veel lager tarief en iedereen direct doorverwijzen. Veel efficienter lijkt me.

  0
  0
 • Michel Rijnders
  says:

  Nog 1x proberen aangezien mijn reacties op de een of andere manier niet geplaatst worden:

  Vacaturezone is een van de velen die dit uithaalt. Vacaturejob.com heeft bijvoorbeeld eenzelfde opzet. Mooi is inderdaad dat Google dit tegenwoordig goed filtert en er dus maar weinig werkzoekenden tegen aan zullen lopen.

  0
  0
 • Jorrit Blok
  says:

  De bedoeling is ongetwijfeld zoekmachine optimalisatie. Echter, het grappige is dat Google de resultaten van vacaturezone niet toont, omdat Google een “dubbele content filter” heeft. Leuk bedacht, maar hoe dan ook zoekmachine-spam.

  0
  0