Bizarre wervingsactie Inter Access

YOU Architect Ik wordt net onplezierig verrast door een ongevraagde e-mail van Inter Access (Nieuw: YOU Architect, dé upgrade voor YOU!). Althans zo wordt in de gesuggereerd. In werkelijkheid is de e-mail afkomstig van Computer Futures. En ik zit in hun e-mail bestand.

De e-mail reutelt over YOU Architect, zonder duidelijk te maken wat dat nou eigenlijk is. Maar er wordt verwezen naar de YOU Architect website. Dus dat moeten we maar eens gaan bekijken…

De e-mail
Eerst nog even de e-mail wat verder uitpluizen. Want deze begint als volgt:

Hoi!
Wij zijn Bettina, Yuri en Steef-Jan. Wij werken bij Inter Access. Graag introduceren wij YOU Architect, de nieuwe, baanbrekende upgrade voor IT-professionals!

Hallo Bettina, Yuri en Steef-Jan. Wat een onzin! Deze e-mail komt niet van jullie maar van een Computer Futures. Dus doe even normaal!

En de-mail tekst eindigt als volgt:

Ook YOU Architect worden? Ga naar de website en check of jouw ambitie past bij onze vacatures.

Groet, Bettina, Yuri en Steef-Jan

Dag Computer Futures die doet of ze Bettina, Yuri en Steef-Jan zijn…

De website
Nou, dat moeten we dus maar even doen. Klik:

image

Een actiesite van Inter Access en Computer Futures dus.

Met een werkelijk flinterdunne boodschap over YOU Architect en vervolgens standaard tekstjes over de aangeboden functies. Waar je niets eens op kan solliciteren! Ja, je kan een mailtje sturen naar Computer Futures, maar daarvoor moet je eerst naar een ander deel van de site…

Een actiesite zonder actie mogelijkheid. Dat is slim! Dat is zeker nieuw en baanbrekend!

Misplaatste grootspraak
En waarom probeert Inter Access pompeus een nieuwe, baanbrekende upgrade voor IT-professionals voor te stellen door een label YOU Architect te verzinnen? Want uiteindelijk willen ze gewoon mensen vinden, met een minimale inspanning. Waarom besteed je anders die werving uit aan Computer Futures?

En de laatste zin van de site spreekt boekdelen:
Inter Access biedt ruimte aan IT-professionals die kansen willen pakken, dus kijk bij onze vacatures of er één aansluit bij jouw ambities en maak van jezelf een echte YOU Architect!.

Wat een ronkende onzin!

Inter Access wil niet met jou spreken
Maar als uitsmijter is daar ook nog eens de disclaimer:
Computer Futures Solutions is door Inter Access geautoriseerd om als intermediair te acteren voor deze vacatures. Alle reacties dienen aan Computer Futures Solutions te worden gericht.

Fantastisch. Als nieuwe YOU Architect wordt je vooral verzocht geen contact met Inter Access op te nemen. Zij willen graag dat jij in Inter Access investeert, maar zij investeren liever niet in jou…

Een bizarre wervingsactie!

21180cookie-checkBizarre wervingsactie Inter Access
Geef een reactie

17 Comments
 • Bas
  says:

  Binnen de werving en selectie branche (welke al behoorlijk opportunistisch bekend staat) is Computer Future Solutions een van de grootste boeven van de markt. Echt een hele nare partij.

  0
  0
 • Recruiter
  says:

  @ Marc en Bas…Goed punt.

  @ Inge en Jolande…sorry voor het niet inhoudelijk reageren, maar het steekt me altijd als bureaus het maximale eruit willen halen en dan niet bereid zijn te investeren in de kwaliteit van de dienstverlening.

  Hiermee wordt de naam en de belangen van Corporate en Bureau Recruiters en de branche in het algemeen telkens weer geschaad en blijft het zeer lastig om het vak van Recruiter in de arbeidsmarkt de reputatie te laten krijgen die het verdient; namelijk dat het een zwaar vak is dat veel inzicht in de markt en de mens vergt en dat een Corporate Recruiter of Recruitment Consultant altijd bereid moet zijn om zich in de mens achter de kandidaat te verdiepen op profesioneel niveau en zich er nooit snel vanaf mag maken door snel te willen scoren over de rug van corporate organisatie en kandidaat. Dit is namelijk steevast de indruk die ik krijg van bedrijven als Computer Futures, maar misschien is mijn indruk verkeerd. Dus correct me if I am wrong in die zin.

  En nog even minder inhoudelijk dan nog even 🙂 Inge en Jolande (daar zijn er vast honderduizenden van in Recruitmentland) zijn natuurlijk ook niet de meest on-anoniemde namen die er zijn,dat moge duidelijk zijn, dus inhoudelijk begrijp ik het punt niet van anoniem reageren….

  Verder weet ik ook niet of het iets toevoegt aan de discussie op zo’n blog om precies te weten wie er reageert, maar ok. Dat is weer een hele andere discussie. Dat er discussie is, is goed, alles met het heilige doel om ons vak het respect te geven wat het verdient, mits we ernaar streven om de markt ook in te lichten over wat we doen, hoe we het doen en te ageren tegen hoe we weten dat het niet moet vanuit onze kwaliteitsvisie waarvan ik zeker weet dat jullie die ook hebben.

  0
  0
 • Tomic
  says:

  @Bas

  Ik denk niet dat iemand zich bij CFS zich geroepen voelt om hier even zich te verantwoorden 🙂

  Meer benieuwd ben ik naar de concrete response. De actie kost vrijwel niets, en ze halen het er met 1 W&S opdracht dit er alweer uit. (een foute reput. hebben ze al :P)

  0
  0
 • Bas van de Haterd
  says:

  Anoniem reageren moet inderdaad verboden worden, helemaal mee eens, dus Inge en Jolanda, graag ook niet anoniem reageren dan.

  Maar terug op de inhoud: rampzalige actie. Ik vroeg me altijd af welke bedrijven nog dom genoeg waren met oplichters als computer futures in zee te gaan. Ik wist niet dat Inter Access dat deed. Doet mijn beeld van ze toch wel heel sterk dalen (sorry Lindy). Ik heb van veel W&S clubs geen hoge dunk (er zijn de positieve uitzonderingen gelukkig, want ze vervullen zeker een nut, alleen de meerderheid niet), maar er zijn er enkele die elk bedrijf gewoon zou moeten doodzwijgen, te beginnen met Computer Futures.

  En de actie is natuurlijk ook dramatisch, erg spijtig, want met zo’n actie moet je natuurlijk de werving in eigen hand nemen. Misschien dat iemand van Inter Access kan uitleggen waarom ze voor deze vorm gekozen hebben?

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Recruiter, Jolande en Inge:
  Genoeg vriendelijkheid over en weer dacht ik zo…

  Ik ben zelf bepaald geen voorstander van anoniem reageren; en het maakt het gemaakte argument in het algemeen minder geloofwaardig.

  Maar in eerste instantie gaat het altijd nog om de inhoud van het gemaakte argument; te prefereren gerelateerd aan de inhoud van het artikel of een eerder, inhoudelijk argument.

  Dus ik zou jullie graag willen uitnodigen weer terug te keren naar de inhoud.

  0
  0
 • Inge
  says:

  @Jolande
  dank voor je bijval!

  @Recruiter
  Het is inderdaad niet verboden en ik heb ook niet gezegd dat het verboden is!
  Mijn punt is dat anoniem reageren laf is. Met bivakmuts op roepen dat een bepaald bedrijf (bona of mala) verboden moet worden, is te makkelijk. Strijden doe je met open vizier!

  0
  0
 • Jolande de Ruyter
  says:

  @Recruiter

  Beetje last van lange tenen? whoeaaaa
  Voortaan goed lezen: Inge zegt : “het zou verboden moeten worden”…..Zij zegt niet dat je met anoniem reageren de wet overtreedt….Zeker van die generatie die van school komt en nog steeds geen Nederlands of rekenen beheerst hmmm?

  Wat een blaaskaak ben jij zeg!

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Mark:
  Ik vraag me oprecht af of iemand met gezond verstand binnen Inter Access hier met enige aandacht naar heeft gekeken.

  Want ik kan me oprecht niet voorstellen dat een professioneel bedrijf zich op deze manier wenst te profileren. Dit is bepaald geen reclame voor Inter Access.

  0
  0
 • Mark Heeren
  says:

  @Marc:
  Helemaal mee eens. Ik snap dan ook niet dat ze hier daadwerklijk geld aan hebben uitgegeven, het komt je imago zeker niet ten goede en kan ook nooit veel opleveren.

  Een beetje gezond verstand had dit toch zeker kunnen voorkomen?

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Mark:
  Als je als bedrijf daadwerkelijk mensen het stuur van hun eigen carriere in handen wilt geven dan is het natuurlijk bizar dat ze de regie van de actie uit handen geven. Dat maakt het volstrekt ongeloofwaardig.

  En dan nog wel aan een low-cost ‘spammer’ als Computer Futures. Zo maak je jezelf volstrekt ongeloofwaardig.

  Dit is een hele goedkope actie, in alle opzichten. En het is volstrekte volksverlakkerij richting potentieel toekomstige medewerkers.

  0
  0
 • Mark Heeren
  says:

  @Tomic

  Ik mag hopen dat de marketeers hier zelf ook een vieze smaak van in hun bek kregen, maar waarschijnlijk heb je gelijk.

  Ik vind het een nogal een armoedige actie, ongeïnspireerd met wat slecht uitgewerkte standaard elementen. De term YOU Architect vind ik op zichzelf al een beetje makkelijk (hmm… wat kunnen we doen met individualisme & zelfontplooiing?), maar werk het dan op zijn minst wat verder uit. Of ga niet gooien met schreeuwerige termen en beelden.

  0
  0
 • Tomic
  says:

  Een “briljante actie”, zullen de wannabe marketeers gedacht hebben tijdens het maken van deze site, nouja pagina.

  Die schreeuwerige opzet zal ook zeker computer nerds gaan aantrekken. hmm…

  Voor de volgende keer meldt ik mij meteen aan bij de computer futures mailinglist 🙂

  0
  0