Gebruiksvriendelijkheid deel 8: Kleurenblindheid, deel 3

Ishihara, test 1 Vandaag alweer de derde aflevering in de test op gebruiksvriendelijkheid voor drie vormen van kleurenblindheid.

En het is Monsterboard die vandaag mag laten zien hoe zij het er vanaf brengt.

Ik heb eerder een uitleg over de verschillende vormen van kleurenblindheid gegeven.

En zo ziet de site van Monsterboard er normaal uit; tenminste voor mensen zonder kleurenblindheid:

Monsterboard, normaal

Protanopia test

Monsterboard protanopia

Door de gebruikte test vallen de combo boxen in het zoek gedeelte weg. Verder worden de transparante blokken met de witte tekstkopjes zwart, ook dat is aan de test te wijten.

Wat wel opvalt is dat ze Zoeken knop veel minder opvalt. De kleur is gelijk aan de omgevingskleur geworden. En dit gebeurt met alle oranjerode elementen die in een groene achtergrond staan.

Deuternopia test

Monsterboard deuternopia

Bij deze vorm van kleurenblindheid is exact dezelfde problematie aanwezig als bij protanopia; calls to action in oranje tegen de groene achtergrond zijn niet opvallend aanwezig maar vallen juist weg.

Tritanopia test

Monsterboard, tritanopia

Conclusie
Monsterboard heeft in haar redesign onvoldoende rekening gehouden met de impact van protanopia en deuternopia op de gebruiksvriendelijkheid van haar site.

Waarbij ze onbedoeld één van de belangrijkste functies (Zoeken) een veel minder duidelijke visuele impact heeft gegeven. En dat is natuurlijk heel onhandig.

Geef een reactie