Yahoo! Bij Microsoft zoeken ze nog personeel…

Het overnamebod van Microsoft is niet geaccepteerd en Yahoo! is in de armen van Google gevlucht. Wat blijft er dan nog over van Microsoft’s plannen? Zowiezo is het maar de vraag of personeel blijft als er een overname plaatsvindt. En als je het bedrijf niet kunt overnemen dan neem je toch gewoon de werknemers over.

Inmiddels is het een publiek geheim dat het bij Yahoo! onrustig is en er blijkbaar een ware leegloop is ontstaan. De recruiters van Microsoft hebben dit blijkbaar ook gemerkt en hebben er handig op in gespeeld middels deze advertentie. Sterk staaltje van recruitment advertising als je het mij vraagt en het biedt nogal wat voordelen: 

  • Een bedrijf als Microsoft kan selectief zijn en alleen de beste mensen kiezen, bij een overname gaan vaak de goede mensen als eerste weg
  • Een overname kan pijnlijk zijn voor Microsoft omdat de bedrijfsculturen verschillen en nieuw geworven personeel is zich ervan bewust dat aanpassen noodzakelijk is
  • In plaats van speciale scenario’s voor overname van personeel kan Microsoft gewoon bestaande recruitment processen toepassen
  • Microsoft voorkomt waarschijnlijk allerlei lastige legal issues en vragen van overheden en instanties bij de overname van personeel
  • ‘Als er één schaap over de dam is’ dan volgen er meer dus zullen meerdere Yahoo! medewerkers het voorbeeld volgen
  • En dan nog het competitievoordeel dat Microsoft door de concurrent Yahoo! ernstig te verzwakken…

Jazeker, aan de ‘war for talent’ en ‘guerilla recruitment’ is niet meer te ontkomen. En zo wordt ook duidelijk dat HR een erg belangrijke rol speelt bij overnames en fusies. Maar dat vereist wel dat HR er vanaf het eerste moment bij betrokken wordt en een rol opeist.

Geef een reactie

1 Comment