Een blogger wordt redacteur

Schrijfgerei Met gepaste trots kan ik melden dat de eerste blogger van RecruitmentMatters (deels) is weggekocht door een commerciele grootmacht.

Dat het ook nog eens mijn eigen dochter zou zijn kon ik zelfs in mijn stoutste dromen niet geloven. Maar het is waar.

In de komende periode zal zij als tijdelijk redacteur voor IKKI de nodige content moeten ophoesten. Ik wacht met angst en beven af.

Het opvallende is dat zij door Marco van Hurne (CEO van IKKI en zelf zeer onregelmatige blogger op RecruitmentMatters) is ‘weggekocht’ op basis van de artikelen die zij op dit blog schrijft. En Marco was stomverbaasd toen hij hoorde dat wij familie zijn. Toch apart als je naar de achternamen kijkt, maar Marco had vast andere zaken aan de kop.

Afijn, als haar Gen Y bijdragen op RecruitmentMatters minder frequent of minder leesbaar worden, dan weet je nu waar dat door komt.

Geef een reactie

9 Comments
  • Bas Westland
    says:

    @Marc: Toen ik Marco afgelopen week zag op het Krem congres over social networking verbaasd het me niets dat hij de gelijkenis in jullie achternamen over het hoofd heeft gezien. Typische verwilderde blik – met walletjes – van de man die vlak voor/rond/op het ‘go live’ moment van zijn lang geskoesterde baby zit.
    @Marco: Gaat het al wat beter met je?

  • Floor Drees
    says:

    @ Bas
    Nee, ik doe alweer mee met de literatuurwedstrijd van de ELLE. Tegen die tijd zal ik jullie een link sturen zodat jullie het stuk kunnen lezen. En ik ben alweer bezig met verhalen schrijven voor mijn nieuwe afstudeer-opdrachten. Ik ben van plan om een klein boek te vullen met een verhaal. Een soort mini-roman maar dan anders. Dat klinkt vaag. Uitleg volgt.

  • marco
    says:

    Ja, schuldig.

    Maar echt, had het gewoon niet door dat het je dochter was .. (klinkt wel schuldig zo, moet ik toegeven). Anyways.. had toevallig net een stukje geschreven over Bloggen voor je carriere:

    “Weblogs worden bijna altijd ingezet om klanten en personeel te informeren en te werven. Maar weet je dat je eigen weblog ook kunt gebruiken om jezelf neer te zetten en jezelf te positioneren. Blogs als personal branding tool.

    Volgens Debbie Weil de queen of blogging over blogs: “A blog is an online version of You, Inc (IK BV). It’s a microsite where you can showcase your thinking and writing skills. Either because they found your blog through the search engines or clicked through to it from a link in your resume or cover letter””

    Het werkt dus wel 🙂 Q.E.D.

  • Bas van de Haterd
    says:

    @Floor: gefeliciteerd, heb je ook nog mee gedaan aan de betaalde bloggers race bij @SanneW? Bij de Viva dus?

    Nog even en je kan die hele onzinnige kunstacademie studie vergeten, je wordt gewoon betaalde bloggers / redacteur en alles wat daar uit voortkomt. Je wordt gewoon net als je vader 🙂

  • Floor Drees
    says:

    @ Herve
    Bedankt!

    @ Marc
    Ik voorspel je dat ik alleen nog maar meer voor RM ga schrijven. Of is dat omdat ik nu ‘vakantie’ heb? Jullie zijn nog lang niet van me af.
    In koor: en ik heb nog geen appartement, nog lange niet, nog lange niet…