IKKI, IKKI en de rest kan stikki?

IKKI noemt zichzelf een carrière community, doel van die community is young professionals te laten ontdekken wie ze zijn, en waar ze goed in zijn en die wetenschap te gebruiken om zich naar buiten toe te presenteren. IKKI is gestart vanuit de gedachte dat de werknemer werkgever wordt. Maar let op, dit is geen anarchistische club. Niet de omkering van de macht, maar een gelijkwaardige verdeling ervan wordt gepredikt. 

Mijn IKKI
Het profiel dat je op ikki.nl aanmaakt bevat een CV kant (opleiding, werkervaring, ambities) maar ook je hobby’s en interesses krijgen een prominente plek op je pagina. Je kunt je profiel  verder aanvullen door het doen van tests. Vooral de capaciteitentest is een aanrader. Of komt dat omdat ik flashbacks krijgt naar dat lekkere retro-programma, Herexamen? Een herexamen op ikki.nl is een heel stuk relaxter dan in de echte wereld. Hier kun je je testresultaten aanpassen als je het niet met de uitslag eens bent. 

En dan?
Uiteraard wordt je vervolgens gematched met andere leden in het netwerk, met groepen en met bedrijven. En naarmate je meer over jezelf te weten komt en vertelt, des te specifieker wordt het aantal contacten die bij je passen. En dat aantal wordt daarmee een heel stuk minder. Ik ben dit even niet gewend. Bij Hyves moet ik juist zoveel mogelijk contacten verzamelen. Verwarrend! 

Je kunt even rondkijken in de groepen die op IKKI gestart worden. In die groepen vinden inhoudelijke discussies plaats over werkgerelateerde onderwerpen. Net zoals bij Hyves eigenlijk (alhoewel wat minder professioneel) en Volkskrant banen. Waar hoor jij bij? Of: met welk onderwerp wil jij je profileren? Met ‘Arjen Haring’ (voor Arjen Haring fans), ‘Instant Guru’ of ‘Hockeyen in Spanje’? Of maak je je eigen groep aan?

En Linkedin dan?
Voor je je Linkedin-profiel verwijderd, wacht nog maar even. Bovendien is het altijd handig als je via meerdere ingangen gevonden kunt worden. Hyves kun je wel met een gerust hart verlaten. Het liefst vandaag nog. Ik ben tot nu toe alleen maar via Hyves bereikt met de vraag of ik een leuk stukje willen schrijven over deze of gene nieuwe onderneming. 

En check even of die verwaarloosde Sugababes-profiel nog bestaat. Jij bent het misschien allang vergeten, maar internet heeft het geheugen van een olifant. Of honderd. 

Nu is dit lyrische stuk niet geheel objectief. Ik ben namelijk sinds vandaag zelf werknemer/gever bij IKKI. Bas van de Haterd is niet de enige die aan zelfpromotie doet.

 

 

22990cookie-checkIKKI, IKKI en de rest kan stikki?
Geef een reactie

2 Comments