Zoominfo. Een walhalla voor recruiters (in de US)

Lokgo en logotype ZoomInfo Een week geleden kreeg ik een uitnodiging van ZoomInfo om gedurende 1 dag hun Powersearch tool te gebruiken. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. En binnen enkele tellen was ik aan de slag.

Maar waar zijn mijn manieren? Laat ik eerst even ZoomInfo introduceren die deze site nog niet kennen. Tenslotte praten we hier over een Amerikaans product.

ZoomInfo is een vertical search engine die informatie aggregeert tot profielen. Om deze profielen vervolgens beschikbaar te stellen. Zoominfo claimt ondertussen nogal wat profielen te hebben:

  • Meer dan 42 miljoen persoonsprofielen
  • Bijna 4 miljoen bedrijfsprofielen

Goedemorgen, dat is nogal wat. Daar kan je wel een PowerSearch tool voor gebruiken. Overigens kan je ook zonder PowerSearch zoeken, maar de mogelijkheden zijn dan heel beperkt.

Zoekfunctie Zoominfo PowerSearch Personen zoeken
PowerSearch claimt 20 zoekcriteria te hebben voor het zoeken op personen. En ik heb ze nageteld. Het klopt. Twintig!

Dat zijn heel veel zoekcriteria.

Aan de linkerkant is een afbeelding van de zoekfunctie weergegeven. De meeste criteria zijn dichtgeklapt want anders wordt deze posting een meter lang.

Maar ik kan iedereen verzekeren dat onder die dichtgeklapte criteria nog meer criteria schuilgaan. Zodat er in totaal 20 criteria zijn om op te zoeken.

Meer dan voldoende om aan een boom zo vol geladen toch de juiste mensen te vinden. En dat is natuurlijk waar het hier om gaat; want ZoomInfo is eerst en vooral een tool voor recruiters.

Details van persoon bekijken
Als je dan eenmaal iemand hebt gevonden dan kan je natuurlijk de details van die persoon bekijken. En een voorbeeld heb ik hieronder weergegeven, weblog gigant Michael Arrington:
Details van persoon

Het geeft mij een overzicht van al zijn functies en opleidingen, voor zover ZoomInfo deze correct heeft kunnen vinden. Ik weet overigens niet of de foto door Arrington zelf is toegevoegd of dat deze ook door ZoomInfo is geplaatst.

Verder heb ik links naar alle webbronnen waaruit deze pagina is samengesteld; in dit geval enkele duizenden.

En, speciaal voor de recruiters onder ons, zijn er enkele fijne functies:

  • Download as vCard. Hupsakee; in een klap Michael Arrington in mijn contactlijst. Inclusief e-mail adres.
  • Add to project. Ik kan een persoon aan een project binnen ZoomInfo toevoegen; waardoor ik acties op meerdere personen tegelijk kan uitvoeren.
  • Find Employees. Ik kan de collega’s van Arrington bij TechCrunch bekijken. Ha! Contactgegevens van bloggers…
  • Find Competitors. Ik kan concurrenten van TechCrunch bekijken. Misschien kan ik daar wel de bloggers van TechCrunch slijten… voor een kleine vergoeding uiteraard.

En het resultaat van Find Employees ziet er overigens zo uit (met 1 van de collega’s in beeld, en en serie andere namen en e-mail adressen in de lijst eronder):

Lijst met collega's

Goedemorgen; dit maakt spamming achter grote motoren mogelijk. Gewoon alle checkboxes aanklikken en meteen in een project donderen. En dan maar mailen…

Conclusie
Zoominfo komt dichtbij wat recruiters zich als hemel zullen voorstellen. Je kan zelfs vanuit ZoomInfo je projecten managen, en e-mails versturen. Een one-stop-shop voor headhunting.

En dat alles toegankelijk gemaakt dankzij spidering en aggregatie technieken.

ZoomInfo is nog niet actief in Europa, met uitzondering van de UK. Maar dat is slechts een kwestie van tijd. Tenzij er een Europese concurrent opstaat.

Geef een reactie

7 Comments