Spam, spam, spam en nog eens spam

Spam De wereld gaat gebukt onder een ongelofelijke hoeveelheid spam. En die hoeveelheid groeit alleen maar verder. In 2007 zou 73% van het totale e-mail verkeer uit spam hebben bestaan. In 2006 was dat nog 69%.

Maar het absolute aantal aan spam berichten is natuurlijk veel harder gegroeid dan het percentage doet vermoeden. Tenslotte groeit het e-mail verkeer nog steeds.

En het lijkt erop alsof het spam verkeer sinds begin 2008 nog sterker is gegroeid. Hieronder is het spam volume weergegeven van 25 juni 2007 – 25 juni 2008, zoals gemeten door SpamCop.

SpamCop statistieken van 25 juni 2007 - 25 juni 2008

En dan te bedenken dat in dit spam volume de ongewenste e-mails die door recruitment ‘professionals’ worden gestuurd niet eens zijn meegeteld…

Je vraagt je toch af waarom e-mail een steeds minder effectief medium dreigt te worden..

Geef een reactie

14 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  Ik begrijp ook nog steeds niet hoe het komt dat spam werkt. Want blijkbaar worden er producten mee verkocht.

  Een half jaar geleden kreeg ik mijn eerste échte spam. Het was niet alleen nutteloos voor mij, het was in het algemeen nutteloos. Het betrof een bericht dat gevuld was met woorden die ik hier liever niet gebruik. Laat ik volstaan met het feit dat ik compleet verbaast was dat de mail door mijn spamfilter kwam. Maar het rare is: geen links, men wilde mij niets verkopen, nog de huid volschelden. Men stuurde mij een bizarre mail. That’s all.

  Spam blijft voor mij… Monthy Python:
  http://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE

 • Martijn
  says:

  Ik zal cloudmark eens proberen. Als je, zoals ik, de hele dag tegen het neurotische aan je mailbox in de gaten houdt, wordt je echt gek van die spam. Maar het gevaar een balangrijke mail te missen en de vastlopers met andere spamplugins in outloo 2007 hebben me er tot nu toe wel van weerhouden.

  Ik ben benieuwd..

 • Marc Drees
  says:

  @Nienke:
  Check alleen in het begin even wat als spam wordt aangemerkt. Zo kwamen reacties via het Contactformulier van RecruitmentMatters in de spambox terecht omdat er meerdere hyperlinks in zitten. Maar eenmaal gecorrigeerd gaat het vervolgens foutloos. Heerlijk!

 • Nienke Smit
  says:

  @ Marc, dank voor de tip van Cloudmark, ga ik zeker uitproberen, ik zit ook geregeld op zo’n 2/300 spammailtjes per dag
  @ Martijn, ook hier niks dan lof over Outlook2007 (en ik ken andere ervaringen), niks verdwijnt. Inderdaad moet je de map spam zelf leegmaken dus ik heb zeker in het begin echt gechecked of er niks tussen zat maar nee, 100% waterdicht.

 • Marc Drees
  says:

  E-mail blijft natuurlijk relevant! Ik zou niet zonder kunnen. En met de juiste tools krijg ik ook weer uitsluitend relevante mails. En meer dan 300 spam mails per dag. Gefilterd door Outlook icm Cloudmark. Ik moet ze alleen nog weggooien

 • Hervé
  says:

  Denk t wel, mail met een goede relevante inhoud zal nagenoeg NOOIT door een spamfilter worden gepakt. Daarbij werken double-opt in mails eigenlijk altijd.

  Ik heb alles in mijn Gmail-tje zitten, nagenoeg geen spam TBH. Dat ‘Don’t be Evil” mijn mails scant etc neem ik er maar bij.

  Voor mij is spam:
  WORST IN BLIK!

 • Nienke Smit
  says:

  Maar spamfilters worden gelukkig ook steeds beter, heb zelf sinds kort Outlook2007 in gebruik, meer dan uitstekend spamfilter zonder extra kosten, filtert 95% van de spam weg naar map ongewenste email.