Zoominfo, voorlopig niet in Nederland…

Een paar dagen geleden heb ik een artikel over Zoominfo geschreven. Ter herinnering, ZoomInfo is een vertical search engine die informatie aggregeert tot profielen van personen en bedrijven. Om deze profielen vervolgens beschikbaar te stellen.

En ik sloot af met de volgende ‘voorspelling’:
ZoomInfo is nog niet actief in Europa, met uitzondering van de UK. Maar dat is slechts een kwestie van tijd. Tenzij er een Europese concurrent opstaat.

Tegelijkertijd heb ik contact gezocht met Zoominfo om hun toekomstplannen te vernemen. En dit is wat ze hierover aangeven:

Regarding international expansion, we believe that the opportunity in the US is so large that we first need to concentrate here to establish our brand and fine tune our technology. Being a small company we need to focus our resources on the largest market first and then we can consider other geography’s for expansion. 

Additionally, the biggest limitation to international expansion is that ZoomInfo’s technology only “reads” English. As a result, we do have a presence in some other English speaking locations such as Canada, some parts of Europe and Australia but we do not currently have the capabilities to gather profiles in multiple languages. This is not to say that if the opportunity presents itself we would not entertain it within the bounds of our current resources and constraints

Duidelijke taal. Zoominfo komt niet naar Europa; althans niet voor alles wat geen Engels als moedertaal heeft.

Dat betekent maar één ding: we zullen onze eigen boontjes moeten doppen. En dat betekent dat er een ferme opportunity ligt voor een bedrijf met de technologie om het Europese Internet te scrapen en chocola te maken van die informatie.  Zoals Zoominfo heeft gedaan. Maar dan voor al die andere talen.

Iemand?

Geef een reactie