Gebruiksvriendelijkheid deel 8: Kleurenblindheid, deel 9

Ishihara, test 1 Vandaag alweer de laatste beoordeling van onze stamgasten op gebruiksvriendelijkheid voor drie vormen van kleurenblindheid.

Megajobs heeft deze keer de eer om te laten zien hoe gebruiksvriendelijk hun site is.

En hier staat uitleg over de verschillende vormen van kleurenblindheid.

 

En zo ziet de site van Megajobs er normaal uit; tenminste voor mensen zonder kleurenblindheid:

Megajobs, geen kleurenblindheid

Met uitzondering van de tag cloud gebruikt Megajobs heel weinig kleur, dus het zal ongetwijfeld wel meevallen met de impact op gebruiksvriendelijkheid

Protanopia test

Megajobs, protanopia

En inderdaad, er is geen enkel functieverlies waar te nemen; met uitzondering van de kleurige tag cloud. Hier is het kleur onderscheid volledig weg gevallen. Als de verschillende kleuren een functie hebben (die ik niet heb kunnen ontdekken) zou er sprake zijn van functieverlies

Deuternopia test

Megajobs, Deuternopia

Ook hier is de tag cloud zijn kleurigheid verloren.

Tritanopia test

Megajobs, tritanopia

En wedrom, geen kleuren in de tag cloud.

Conclusie
Voor zover ik heb kunnen beoordelen is er bij Megajobs geen enkel functieverlies waar te nemen. Hoewel de tag cloud zich weliswaar bij elke vorm van kleurenblindheid monochroom toont biedt de kleur geen functie. Althans, voor zover ik heb kunnen ontdekken. Het is puur een design element.

Aan het einde van deze serie over kleurenblindheid rest maar één conclusie: onze stamgasten hebben het bijna zonder uitzondering prima voor elkaar. Alleen bij Monsterboard is er op een belangrijk onderdeel (Zoeken) onvoldoende rekening gehouden bij protanopia en deuternopia.

Misschien een serie zonder verrassingen deze keer, maar daar kunnen mensen met een vorm van kleurenblindheid alleen maar blij mee zijn!

Geef een reactie