Reacties op RecruitmentMatters, nu nog makkelijker!

Logo RecruitmentMatters Met het groeiend aantal reacties op RecruitmentMatters groeide ook mijn ontevredenheid met de huidige mogelijkheden om reacties te geven. Daarom heb ik een aantal verbeteringen laten aanbrengen die gisteren zijn ingevoerd.

Den belangrijkste verbetering is de wijze waarop reacties kunnen worden ingevoerd. Tot nu toe was het slechts mogelijk om platte tekst in te voeren; en een beetje lange hyperlink zorgde ervoor dat de tekst vrolijk in de sidebars verder liep. Niet echt fraai.

Plaatsen van reacties
Maar dat zou nu verleden tijd moeten zijn, want het reactieformulier biedt voldoende mogelijkheden:

Reactieformulier RecruitmentMatters

En dan kan je het tekstvak tegenwoordig ook verticaal ‘oprekken’. Waardoor je in ieder geval meer zicht hebt op wat je intypt. Zeker voor uitgebreide reacties een prettige feature.

Overigens moet de lettergrootte nog wel aangepast worden; want de lettergrootte bij invoer vereist wel een vergrootglas en dat kan natuurlijk niet.

Lezen van reacties
Verder is een onderverdeling gemaakt tussen reacties die op RecruitmentMatters worden ingevoerd en eventuele trackbacks/pingbacks. Die staan in afzonderlijke tabs:

Tabs voor de Reactie sectie van RecruitmentMatters

Zo heb je als lezer geen last van tussenliggende trackbacks in een discussie. En wil je perse trackbacks zien? Geen probleem dus!

Als laatste zal commentaar van de schrijver van het artikel iets afwijkend worden weergegeven. Zodat je als lezer direct kan zien wat de schrijver zegt in reactie op eerdere opmerkingen. Kan toch ook prettig zijn.

En we blijven verbeteren…
Al met al weer wat verbeteringen op weg naar een zo hoog mogelijke usability. Met als doel de best mogelijke ervaring te bieden die op dit moment beschikbaar is.

Wordt dus zonder enige twijfel nog vaak vervolgd.

Heb je suggesties ter verbetering? Laat het weten en reageer. Dat laatste is tenslotte nog makkelijker geworden!

23520cookie-checkReacties op RecruitmentMatters, nu nog makkelijker!
Geef een reactie

2 Comments