Jong oud: ambtenaren zijn niet sexy

“Ik werk voor de overheid”. “Dus je bent een ambtenaar?”. “Eh, ja”. Ik vlucht naar de toiletten. Hoe ‘niet sexy’ kan een beroep zijn?

Heel niet sexy?
Bij de overheid werken twee keer zo weinig jongeren als in het bedrijfsleven. En in de nabije toekomst zal daar geen verandering in komen, integendeel. De overheid begint een goede afspiegeling van de maatschappij te worden, qua vergrijzing. Maar die grijze toplaag moet er toch een keer uit, en wat dan? Wat als er geen frisse aanwas is? 

Overheidscampagnes
Die (licht)abri’s doen in ieder geval weinig goeds. Wat was de slogan ook al weer, ‘werken bij het rijk, voor als je verder denkt’? Zoiets. En dan twee puzzelstukjes die in elkaar passen. Daar is inderdaad veel denkwerk voor nodig. 

Paarse krokodil
In 1998 stelde het ministerie van Binnenlandse zaken het Rijkstraineeship, en tweejarig werk- en opleidingstraject, op. Afgelopen jaar solliciteerden er 1.700 afgestudeerden voor een traineeship. Honderddrieënzestig uitverkorenen  mogen vervolgens in september beginnen. Zo vul je gaten.

 

 

Geef een antwoord

10 Comments