Vacaturesite top 10: Iets meer dan 100.000 vacatures

Vacaturemonitor Het aanbod aan nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken is gedaald met meer dan 20.000 vacatures naar 102.000.  Een zeer sterke daling die vooral te maken zal hebben met de naderende vakantieperiode

Vanaf deze week zijn er twee nieuwelingen in onze top 10: JobbingMall en Dovajobs. JobbingMall heeft enige tijd terug haar vacaturesite opengesteld voor JobFeed; Dovajobs is de vacaturesite van de verschillende Vedior brands. Ik zal een apart item aan Dovajobs besteden. 

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

 1. Nationale Vacaturebank: 19,2%
 2. Totaljobs: 15,7%
 3. Monsterboard: 12,9%
 4. Werk.nl: 8,6%
 5. JobbingMall: 8,3%
 6. Vacaturekrant: 6,0%
 7. Jobtrack: 4,5%
 8. WerkenbijdeOverheid: 1,9%
 9. Intermediair: 1,6%
 10. Dovajobs: 1,4%
 11. Vacant: 1,2%

Een ongekende situatie; alle sites groeien (fors)!. Met de daling van het aantal vacatures lijkt de balans weer in het voordeel van de grotere sites door te slaan. De reden hiervoor is niet duidelijk; ;het effect wel.

En JobbingMall komt binnen op zeer korte afstand van Werk.nl, terwijl de komst van Dovajobs Randstad uit de top 10 duwt. Een wedstrijdje tussen uitzendorganisaties aan de onderkant van de top 10.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

Grafiek top 4 vacaturesites

Totaljobs gaat achter Nationale Vacaturebank aan; in ieder geval in deze grafiek…

De vorige week gesuggereerde trend kan direct de prullenbak in met de huidige resultaten.  Alles stijgt en dus is het weer wachten op een volgende, mogelijke trend.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

24290cookie-checkVacaturesite top 10: Iets meer dan 100.000 vacatures
Geef een reactie

6 Comments
 • Nienke Smit
  says:

  @Marc, de grote sites hebben ook de hoogste, doorlopende vaste lasten dus zijn zij in mijn ervaring het meest actief in zomerakties (en werken hier ook het meest gestructureerd mee).

  De sites van de grote uitzendbureaus, zien wellicht een groei in vacatures ivm. meer benodigde vakantiekrachten.

  Blijft over werk.nl (ook meer vakantie-overbrugging-vacatures?) en Werkenbijdeoverheid.nl waar nog niet direct een passende verklaring voor te bedenken valt. Hoewel, de laatste heeft sinds kort ook alle vacatures uit het voortgezet onderwijs (zie homepag) dus misschien is ook dat een momentopname.

  Lastig herleiden en veel buikgevoel maar ik zou je conclusie van vorige week nog niet direct verwerpen ;-). Hoe de trend na de zomer weer opgepakt wordt, zal een interessante worden!

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Nienke:
  Dat zou heel erg goed kunnen, maar ik weet niet of toevallig alleen de top 10 dit soort voordeeltjes aanbiedt. Tenslotte zijn het vooral de grote sites die winst boeken.

  0
  0
 • Paul van Oosterhout
  says:

  Nee dat staat er relatief los van. over Dovajobs: dat is idd een portal van Vedior NV….

  Voor sommige vragen kun je bij mij terecht of ik breng je in contact met de verantwoordelijke…

  0
  0
 • Nienke Smit
  says:

  Zou de groei in vacatures niet te maken met het aanbieden van ‘zomerpakketten’ zoals 3 plaatsen voor de prijs van 2, waar de grote vacaturebanken de relatief rustige zomerperiode mee proberen te overbruggen?

  0
  0