E-mail adressen in het to veld

Dames en heren recruiters, ik wil graag uw aandacht voor het volgende. Vandaag ontving ik namelijk van een goede relatie een prachtige mail (hij was echt mooi en grappig opgemaakt) met een verhuisbericht. Echter stonden wel alle adressen in het ‘to veld’. In andere woorden: ik ken nu van deze relatie elk bureau en elke vacaturebank waarmee men een relatie heeft.

Het is niet de eerste keer dat me zoiets overkomt, het valt me echter wel op dat dit regelmatig gebeurt vanuit HR op recruitment. De meeste marketeers (niet allemaal) zijn inmiddels zo ver dat ze dit even controleren voor het verzenden.

Natuurlijk, naar kandidaten doen de meeste dat gelukkig niet meer. Maar ook naar uw relaties is het niet slim en ook niet netjes. Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit, maar je verspilt hiermee een stukje bedrijfsgeheimen en kapitaal, nog afgezien van het feit dat het gewoon heel slordig overkomt.

Dus dames en heren recruiters en P&O’ers, gebruik het BCC veld als je één mail naar meerdere mensen tegelijk wilt sturen, niet het ‘to’ veld of het ‘CC’ veld. Indien u niet goed weet waar deze velden staan in outlook, notes of welk programma u gebruikt, vraag het even bij iemand (b.v. systeembeheerder) voor u op send klikt.

24940cookie-checkE-mail adressen in het to veld
Geef een reactie