Gebruiksvriendelijkheid; een terugkerend intermezzo

delete Vandaag even een onderbreking in de serie over RSS en een deel van onze stamgasten. Want ik wil het vandaag hebben over de beschikbaarheid van de vacaturesites.

Een paar weken geleden liet ik al weten dat ik de beschikbaarheid van een aantal sites volg via Pingdom. En vandaag is het de eerste keer dat ik over dit kenmerk rapporteer.

De verschillen in beschikbaarheid zijn redelijk groot, maar ook weer niet schokkend te noemen. Hoewel we daarbij de cijfers van Werk.nl missen. En dat is nou juist de site met in het algemeen de grootste downtime.

Maar goed; hier dan de eerste van een maandelijks terugkerende serie over de beschikbaarheid van onze stamgasten:

 • Nationale Vacaturebank: 99,55% (3:05 downtime)
 • Werk.nl: ???
 • Totaljobs: 100%
 • Monsterboard: 100%
 • Stepstone: 99,88% (0:45)
 • Jobnews: 99,61% (2:20)
 • JobTrack: 100%
 • Intermediair: 99,93% (0:25)
 • Megajobs: 99,53% (2:50)

Zoals gezegd; de verschillen zijn redelijk groot; maar veel van de downtime was in de nachtelijke uren. Dus de verwachte impact vanuit het perspectief van de gebruikers was relatief gering.

Hoe dan ook; Totaljobs, Monsterboard en JobTrack laten uitstekende cijfers zien; helemaal geen downtime! Ga zo door.

En volgende maand natuurlijk weer een update!

Geef een antwoord

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Vincent:
  Kleine verrassing; ze ontbreken ook niet! Die cijfers heb ik alleen nog niet beschreven. Maar laat ik niet alles van tevoren verraden…

  Verder heb ik uitgerekend gisteren een kort e-mail wisseling met Roy van Neek (Business Development Manager JobbingMall) gehad waarin hij exact hetzelfde vroeg; maar dan uiteraard uitsluitend voor JobbingMall.

  Ik heb hem geantwoord dat ik de Gebruiksvriendelijkheid serie ben gestart met 9 vacaturesites en dat ik daar niet tussentijds verandering in ga aanbrengen; vooral omdat er ooit nog eens een afsluitende beoordeling gaat komen.

  Maar in de volgende iteratie gaan er heel wat meer site meelopen; waaronder W&S sites, sites van uitzendbureaus en misschien zelfs een aantal wervingssites. Dus heb geduld. Ik heb ook maar twee handen…

 • Vincent
  says:

  @Marc
  Goed argument om niet alles mee te nemen, maar de middenmoters Vacaturekrant.nl en Jobbingmall.nl (nr 5 en 6 in je top 10 van meeste nieuwe vacatures) zouden toch niet moeten ontbreken. Net zo min in de kleurenblindheidstest, rss-test en andere nuttige tests die je uitvoert.

 • Marc Drees
  says:

  @Thijs,
  Ik voel me al een beetje Sinterklaas; want die Pingdom checks zijn natuurlijk niet gratis. In ieder geval niet in de omvang waarmee ik het doe.

  En ik moet natuurlijk wel ergens een grens trekken!