Leesmap

Een aantal berichten in mijn RSS reader die toch even de aandacht verdienen, met wat commentaar erbij.

Kleine gemeenten hebben moeite om personeel te vinden, althans, volgens Intermidiair dat zich baseert op de gemeente Noordwijkerhout waar nu 1/3 van alle functies een vacature is. Met 1/3 onderbezetting kan elk bedrijf de tent sluiten, dus ik vraag me af hoe de gemeente kan blijven draaien? Leuk stukje uit het bericht: Noordwijkerhout wil medewerkers ook op een andere manier gaan werven, bijvoorbeeld digitaal via sociale netwerken en doelgerichter op opleidingsinstituten. Lijkt er dus vooral op dat ze de laatste jaren hebben zitten slapen en nu dus een probleem hebben. Tja, dat zien we meer…

Verder zet de overheid alle zeilen bij om IT’ers te werven volgens Computable. Interessante quote uit dit stuk: Tot slot blijkt uit onderzoek van TNS Nipo dat de overheid het kleinste wervingsbudget heeft van alle sectoren. Tja, het komt van het NIPO, dus zal wel betrouwbaar zijn. Maar even denken, de magneten worden jaarlijks gewonnen door overheidsinstellingen, en dat is meer een prijs voor het hoogste budget dan iets anders. De luchtmacht komt vandaag met een mega dure nieuwe site, de overheid is de ENIGE werkgever op TV, en ze zouden weinig budget hebben?

Als we het toch over de overheid hebben, is het interessant om te zien dat we het minste ambtenaren hebben in verhouding met onze buren volgens Intermediair. Dat is toch iets anders dan Frans Nauta in zijn onderzoeken ziet. Hoewel, dat ging enkel om beleidsambtenaren en hier tellen ook de uitvoerende ambtenaren mee. Dus misschien hebben we er niet zo veel, maar zijn ze enkel verkeerd verdeeld!

Dan nog wat ‘jongeren’ nieuws. Werkgevers krijgen geen vat op jonge hoogopgeleide twintigers. De generatie van alles dat nu ouder dan 28 is begrijpt doorgaans niet zo heel veel van deze groep. Wat is cool en wat niet? En hoe moet je met deze mensen communiceren? Via nieuwe media? Ja, zeker. Maar dan wel in dialoog, dus niet adverteren, niet zenden. En dat kost veel tijd, en die hebben we niet, en… precies. Doen we het verkeerd. Iets wat er ook nog bij moet: vergeet hun ouders niet! Blijkbaar is het de Brandweer in regio Rijnmond wel gelukt, want daar hebben ze 22 jongeren binnen gehaald met een campagne. Een bijbaan bij de brandweer als je 16 of 17 bent, och, er lijken me slechtere dingen. Tot slot blijkt dat de huidige starters (weer die vervelende Gen Y’ers) affinitiet willen hebben met het product waar ze voor werken.

24950cookie-checkLeesmap
Geef een reactie

2 Comments
  • Bas van de Haterd
    says:

    Chris, mijn rss reader is niet bij te houden. Ik heb nu al tijden een achterstand van meer dan 1.000 berichten. Maar de komende weken eindelijk rustig de tijd die weg te lezen. En na 4 weken Vista eindelijk ook online, dus degelijke PC (zegt helpdesk xs4all: ah, die modem, ja, dat is de natuurlijke vijand van Vista, maar het kan wel…)

    0
    0