Iedereen wil toch 2 flatscreen monitoren?

2 flatscreen monitoren Ik werk al jaren met twee flatscreen monitoren op mijn PC, en ook al geruime tijd met een derde scherm; via mijn laptop. Zo wordt multitasken een stuk eenvoudiger.

Maar als je nog geen dual-monitor oplossing hebt en je bent aan een (nieuwe) flatscreen toe, wacht dan nog even. Want als ik me niet vergis zullen leveranciers binnenkort met interessante aanbiedingen komen!

Ben ik helderziend? Integendeel; mijn ogen gaan alleen maar achteruit! Maar Forrester publiceerde gisteren het rapport: The Dual-Monitor Product Bundling Opportunity. Waarin zij leveranciers oproept om flatscreens ook in bundels van 2 aan te gaan bieden.

Hebben Forrester medewerkers soms behoefte aan nieuwe schermen. Mogelijk; maar dit advies wordt ondersteund door onderzoek.

Want bijna 25% van alle online gebruikers geeft aan hierin interesse te hebben. En deze percentages liggen hoger bij leeftijdsgroepen beneden de 45 jaar: tussen de 27% en 32%! Met aanzienlijk hogere percentages bij sociale netwerkers (tot wel 44%)!

Dus als je binnenkort op Linkedin, Hyves of Facebook ineens dual-monitor aanbiedingen voorbij ziet komen, dan weet je dat die leverancier niet heeft zitten te slapen. En als je dan ook nog eens gebruik kan maken van zo’n aanbieding zit je er voortaan knap bij!

Geef een reactie

10 Comments
 • Wouter
  says:

  Een dual panel opstelling is leuk, maar als je applicaties gebruikt die veel ruimte innemen(ook al kan je delen naar een ander scherm trekken) is één groot panel i.p.v. twee kleine toch wel zo fijn. B.v. met opmaak werk is het geen doen om op 2 panels te werken, naast de ruimte ook nog eens 2x calibreren, tint verschillen door inkijkhoek etc. Thuis heb ik ook een dual scherm opstelling maar m’n tweede scherm gebruik hoofdzakelijk voor een mail client en wat IM apps. 

  Ik ben benieuwd wat voor aanbiedingen er gaan komen. Ik verwacht wel dat deze combinaties de Acers/HP/Samsung TN/Belinea van deze wereld gaan worden. ik zie Eizo/Apple etc niet zo snel meedoen. 

 • Savage
  says:

  Op m’n werk heb ik 2x 17″ en dat is al erg prettig. Ik wil nooit meer terug naar één monitor. Nu voor thuis nog een extra 20″ scoren en dan zit ik er thuis ook perfect bij. Eén van de beste uitvindingen voor computers wat mij betreft!

 • Paul van Oosterhout
  says:

  Helemaal mee eens. ook is het handig om het resultaat te zien van wat je maakt in meedere browsers en resoluties. Zo gebruik ik een breed beeld en een gewone 19 inch….