SuperCook, dat zouden recruiters ook moeten doen!

Logo en logotype SuperCook Vandaag via Blink tegen een briljante zoekfunctie aangelopen. Eentje die weliswaar is bedoeld voor het vinden van recepten maar met een veel bredere toepasbaarheid. En nog leuk ook!

De site met deze zoekfunctie heet SuperCook. En is dus bedoeld voor het vinden van recepten. Maar wat deze site uniek maakt is de wijze waarop je kan zoeken en hoe de site je helpt met het maken van keuzes.

Tijd voor een korte rondleiding…

De homepage
Zo ziet de homepage van SuperCook eruit:

Homepage SuperCook

Dominant aan de linkerkant is één veld waar je ingredienten kan opgeven die je in huis hebt. Met een niet te missen Add knop.

De zoekfunctie
Aangezien ik niet lees knikker ik er meteen een ingredient in:

Zoekfunctie SuperCook met suggesties
En terwijl ik aan het typen ben toont SuperCook mij allerlei passende mogelijkheden. Heel fijn.

Directe feedback
In verband met mijn Italiaanse preferentie ga ik voor de parmesan:

Resultaat SuperCook na 1 ingredient

Hopla, meteen resultaat! Mijn ingredient is in mijn voorraadlijst geplaatst, er worden recepten getoond die parmesan nodig hebben en er worden aanbevelingen gedaan in een tag cloud.

Directe feedback met slechts één klik! Want als ik de parmesan cheese kies, gooit SuperCook dat ingredient meteen in mijn lijstje, zonder dat ik eerst op Add hoef te klikken. Weg met die overbodige kliks. Heel goed.

Oke, ik ga voor de olijfolie in de tag cloud, want boter… :Resultaat SuperCook na 2 ingredienten

En het beeld veranderd alweer. Olijfolie is toegevoegd, tag cloud en recepten zijn bijgewerkt! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik doe, om even wat Italiaanse recepten te bekijken natuurlijk. Een mens moet toch ook eten?

Resultaat SuperCook na 6 ingredienten

Met zes ingredienten ben ik al aardig onderweg en heb volgens SuperCook voldoende om 19 recepten te kunnen maken!

Dit is een fantastische zoekfunctie! Duidelijk, behulpzaam en leuk! Het heeft werkelijk alles. Dit is zoeken op zijn best.

Conclusie
Het is altijd goed om over de grenzen van online recruitment heen te kijken om te zien wat er in de omgeving gebeurt. SuperCook is zo’n voorbeeld uit de omgeving die laat zien hoe zoeken ook kan zijn. Gewoon leuk!

Even aan mijn vrouw vertellen…

Geef een reactie

2 Comments