Dertig keer per dag inloggen

Eerst even mijn hotmail checken. En mijn andere account. O, vijf nieuwe krabbels, maar even naar Hyves dan. Zouden ze op mijn forum al iets weten over het concert van Stevie Wonder? Hm, misschien op prince.org dan? Heb ik eigenlijk wel genoeg cd’s van de man? Ik wil wel mee kunnen zingen! Op naar Bol.com. En dan eerst een blog posten. En op nujij.nl. En op Ekudos. Dan kan ik nu met gerust hart dat leuke jurkje op hm.com bestellen.  Ik heb straks een interview met Ronnie, wat zegt hij over zichzelf op Linkedin? Zo! Hij heeft veel contacten! Maar wacht eens, die ken ik ook. En die ook!

Onzettend irritant
Jullie workaholics en internetverslaafden begrijpen mijn ergenis tijdens het ochtendritueel (en op alle andere momenten van de dag) ongetwijfeld. Over bovenstaand voorbeeld doe ik zeker een uur.

Waarom moet ik in hemelsnaam overal opnieuw voor inloggen? Het duurt zo lang en ik heb ondertussen een lijst moeten opstellen met alle gebruikersnamen en wachtwoorden die ik hanteer.

Opensocial
Er zijn wat oude hippies bij die vrezen voor hun privacy wanneer Opensocial van start gaat. Google als almachtige op het internet, dat is ook een beetje eng, maar wat je ervoor terugkrijgt! Vrije tijd!

En een socialere jeugd?
Twee van de vijf leraren vinden dat de sociale vaardigheden van jongeren de laatste jaren zijn afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van EPN. Een op de vier docenten wijst de pc en het internetgebruik aan als boosdoener. Bovendien zegt de helft kinderen in de klas te hebben die verslaafd zijn aan games of MSN. Onzin, die kids moeten gewoon noodgedwongen overal (en regelmatig) inloggen. En dat kost een tijd!

26460cookie-checkDertig keer per dag inloggen
Geef een reactie

6 Comments
 • Paul van Oosterhout
  says:

  @ floor, leuk artikel maar even een niet betweterig bedoeld voorstel tot correctie: jij bedoelt volgens mij < ahref=”http://www.frankwatching.com/archive/2007/03/19/openid-een-wachtwoord-voor-de-toekomst/> openid</a> en niet <a href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Social/>open social</a>

  0
  0
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Floor nee hoor, firefox onthoud ook mijn wachtwoorden als je dat aangeeft.

  Maar inderdaad is het overal inloggen een probleem, irritant, maar helaas vanwege de beperkte data portability een eeuwige issue. Microsoft wilde dat ondervangen door passport, gelukkig is dat nooit van de grond gekomen, microsoft als sleutelbewaker van al onze informatie…

  0
  0
 • s0me0ne
  says:

  Zit je pas een paar dagen online of is dit een geintje?
  Als je ergens inlogged vraagt je browser of de gegevens onthouden moeten worden waardoor het de volgende keer automatisch gaat, goede kans dat je alle coockies weigerd, dan krijg je ook inlog problemen.
  Ga anders over op firefox…

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Floor:
  Wijsheid komt met de jaren, maar je laat hier er wel een fraaie glimp van zien!

  By the way, welk onderzoek haal je hier aan over leraren en sociale vaardigheden van leerlingen? Graag met link natuurlijk!

  0
  0