Spreken is zilver, sprekende CV is goud…?

Tegenwoordig is recruitment technologie niet meer weg te denken. Ooit was een simpele MS-Access database voldoende om kandidaatgegevens bij te houden, maar er is veel veranderd sinds de opkomst van internet. Inmiddels zijn er vele honderden systemen, zoals ATS (=applicant tracking systems), HCS (=human capital solutions), ORS (=on-line recruitment system), TWS (=total workforce solutions), etc etc etc.

Nieuwkomer VerbalSummary beweert dat hun onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 90% van hun potentiële klanten een voorkeur hebben voor een combinatie van een CV en audio presentatie van de kandidaat. Nu is het voor dit Amerikaanse bedrijf waarschijnlijk belangrijk om een usp te hebben en Amerikanen kunnen in hun sales pitch af en toe behoorlijk overdrijven. 

“Recruiting world reinvented by new tool combining audio and resume”, jaja…eens kijken dan. Eenmaal op de site beland probeer ik direct de voorbeelden aan te klikken en dat valt tegen, ik krijg alleen een foutmelding te zien. Nu was ik zowiezo niet overtuigd van een audio CV, maar dat heeft misschien met mijn generatie (tussen X en Y) te maken. Technologie en multimedia voor recruitment is prima, maar dan moet het wel zinvol zijn. Leuke poging, maar een zeker geen gouden medaille waard.

Geef een reactie

4 Comments