Hoe ‘drempelvrij’ zijn websites eigenlijk, Herensokken.nl

Logo Drempelvrij.nl Herensokken.nl. Laten we eerlijk zijn, het is niet bepaald een inspirerende naam. Maar wel verdomde duidelijk! Vooral omdat de site inderdaad over herensokken gaat. Zoals ook de subtitel duidelijk maakt: Sokkenvakhandel op internet.

We hebben hier niet te maken met eeen of andere flashy Web 2.0 social media site. Maar een degelijke sokkensite. En we zijn hier ook niet voor flashy gedoe; maar om te leren over accessibility. Omdat Herensokken.nl het waarmerk Drempelvrij mag dragen.

In de vorige aflevering heb ik kort de tools geintroduceerd die ik gebruik om de homepage te beoordelen op toegankelijkheid: Total Validator en Wave.

De Homepage
En zo ziet de homepage van Herensokken.nl er uit:

Homepage Herensokken.nl

Zoals ik al zei: geen flitsende site. Maar wel buitengewoon overzichtelijk! En Herensokken.nl is duidelijk trots op het waarmerk Drempelvrij.

Maar laten we eens kijken wat er met deze homepage gebeurt als we onze tools er op los laten.

De resultaten
En hier zijn dan de resultaten van de twee tools.

Total Validator

Total Validator resultaten voor Herensokken.nl

Volgens Total Validator zijn er alleen maar HTML issues en is er geen enkele Priority 1 (A) fout te bekennen op deze site

Wave
Wave ontdekt maar 1 accessibility issue:

 image

En dat is geen Priority 1 (A) fout.

Het is overigens wel vreemd dat Herensokken.nl in alle andere gevallen wel een form label heeft geplaatst bij een combobox. Alleen voor de schoenmaat zijn ze dat blijkbaar vergeten.

Conclusie
Herensokken.nl heeft haar zaakjes op accessibility gebied dus helemaal voor elkaar!

En ook vanuit usability perspectief zit deze site prima in elkaar. Het mag er misschien allemaal wat saai uitzien; maar dit is een site om van te leren. Ook voor online recruitment!

Overigens baal ik er wel van dat ze ook damessokken voeren. Het zou verboden moeten worden!

27250cookie-checkHoe ‘drempelvrij’ zijn websites eigenlijk, Herensokken.nl
Geef een reactie

2 Comments