Nog veel te winnen

Recruitment heeft nog veel te winnen, zo blijkt uit deze blog van (één van mijn opdrachtgevers) Dan McGuire. Daar waar bijna iedereen kijkt naar een goede online strategie, heeft een kleine minderheid (bij deze lezing slechts 5%) bijvoorbeeld pas een ATS. Een softwarepakket waarmee je sollicitanten bij kan houden.

Vorig jaar liet onderzoek van MrTed zien dat dit 50% was onder de Fortune 500 bedrijven in Europa. Nu vind ik dat moeilijk te geloven, bij de allergrootste bedrijven, maar zeker in het midden bedrijf is hier nog heel veel te winnen. Systemen waarmee je consequent procedures in kaart kan brengen, kandidaten kan matchen, een kandidaten database bij kan houden, eerst kan zoeken in je eigen systeem voor je een advertentie zet, etc. En dat is nodig, aangezien 50% vorig jaar niet reageerde op een sollicitatie bij Digitaal-Werven.

En dan kan je vervolgens met applicaties zoals Broadbean van Dan McGuire ook nog automatisch vacatures plaatsen (scheelt veel tijd) om vervolgens te meten waar die kandidaten echt vandaan komen. Want ook dat weten de meeste recruiters gewoonweg niet.

Maar… het blijft mensenwerk, laten we dat voorop stellen. Technologie behoort nooit iets anders te zijn dan ondersteunend aan het proces. Recruitment is en blijft mensenwerk, maar als je minder tijd kwijt bent aan gevechten met andere IT systemen (zoals b.v. het invoeren van vacatures op jobboards of het zoeken in een grote bak met CV’s omdat je dit automatisch doet met Actonomy) houd je veel tijd over om die menselijke component erin te houden.

Geef een reactie

2 Comments