Vakantiewerk, geld of inhoud?

Floor schreef hier al over vakantiewerk. Doe je dat voor het geld? Voor die twee weken Salou? Of voor de inhoud? Het is een illusie dat jongen enkel door geld gemotiveerd worden. Ja, die zijn er, gelukkig maar. Anders waren er heel veel baantjes die niet meer gedaan worden. Maar het kan ook anders

Dat bewijst Ronald van den Hoff bij Mindz. Zoals hij beschrijft in dit blog.

Arbeidsvoorwaarden? Een bescheiden stagevergoeding, reiskosten en wat aanverwante zaken waren ruim voldoende. De studenten kozen massaal voor het “mogen experimenteren” en meedoen met een echte “launch”…en natuurlijk voor de extra-kans om na de vakantie als deeltijd-medewerker aan ons bedrijf verbonden te blijven…

Met een beetje promotie 50 aanmeldingen (en dagelijks nog meer), 20 mensen die naar een soort idols achtige dag kwamen, 5 mensen aangenomen. Het gaat voor een heel groot deel ook om de inhoud van het werk dat je kan bieden… Dat is iets dat ik geloof en gelukkig zijn er regelmatig ondernemers die het bewijzen. Zorg dat je gewoon een leuke baan biedt, en kom dan niet aan met ‘maar dat en dat werk moet nu eenmaal gebeuren’, denk nu eens na over welke delen van het irritante werk je misschien kan automatiseren, outsourcen of zo kan bundelen dat het wel leuk is.

Ik heb het zelf al gezien bij Digitaal-Werven. Geen enkel probleem om goede studenten te vinden, wij vertrouwen ‘onze jongens’ om thuis te werken en hebben daar ons proces (volledig web based) op ingericht. Ronald laat nu zien dat een leuke vakantie baan ook gewoon ongelofelijk goed loopt. Hoe maak jij het werk voor je mensen leuker?

27370cookie-checkVakantiewerk, geld of inhoud?
Geef een reactie