Wil je verkoper worden? Bel dan niet op als je verkouden bent!

Logo en logotype Urgent CareerIn een markt zo volgeladen met technische gimmicks valt een nieuwkomer bijna niet meer op. Tenzij ze met een wel heel bijzonder aanbod komen. En dat is precies wat Urgent Career doet.

Want het is volgens Urgent Career nu eenvoudiger dan ooit om topverkopers aan te nemen. Gewoon, door met ze te praten. En vervolgens de technologie te laten vertellen of ze voor verkoper in de wieg zijn gelegd.

Hoe het werkt?

Spraakanalyse!
Jawel! Gooi die CV’s, gewone sollicitatie gesprekken, assessments, etc. maar overboord. Want dit is wat Urgent Career’s  technologie doet:

digitally deconstructs conversations into thousands of data points that are then algorithmically measured on 32 key dimensions of sales compatibility.

Voor diegenen die nu spontaan in slaap zijn gevallen, het klinkt ingewikkelder dan het is. Want de technologie hakt jouw stemgeluid in kleine stukjes. Om die stukjes vervolgens te vergelijken met 32 criteria die blijkbaar verkoopkwaliteiten voorspellen.

En de website van Urgent Career is hier helemaal op ingericht. Want wat staat er centraal op de homepage:

 Homepage Urgent Career

Je kan dus meteen gebeld worden! Door alleen maar je eigen telefoonnummer in te geven. Dan wordt je namelijk terug gebeld door een Career Matchmaker.

Het proces
En die Career Matchmaker stelt in een gesprek van 30 minuten een aantal vragen over professionele doelen, wensen, voorkeuren, etc.

Tijdens dat gesprek is op de achtergrond de technologie bezig om jouw stem op te hakken en te matchen tegen die 32 criteria. 

Urgent Career matcht deze data vervolgens weer tegen beschikbare vacatures.

En klaar is Kees, de beste baan voor jou! Want:
By analyzing thousands of data sets, our technology can determine your strengths and preferences as well as your best friend could

Echt waar, ongelogen!

Een leugendetector kan nog niet eens met volledige zekerheid bepalen of iemand al dan niet liegt door een groot aantal lichaamsfuncties te meten; maar Urgent Career kan alleen op basis van de stem je volledige psyche doorgronden. Briljant!

Business model
Urgent Career wil kandidaten verzamelen in haar database. Want de service is gratis voor kandidaten; bedrijven betalen per ingehuurde kandidaat. Maar liefts 20% van het jaarsalaris… Niet slecht voor een half uurtje kletsen.

Slotopmerkingen
De volgende start-up die gelooft dat technologie de plaats van mensen kan innemen. Heerlijk naiief. Maar natuurlijk volstrekte onzin. Overigens wel interssante onzin. Want als een hulpmiddel kan het mogelijk wel enig nut hebben.

En natuurlijk vergeet Urgent Career niet te vermelden dat een patent pending is. Zoals altijd bij dit soort nieuwigheden. Waarbij het verlenen van het patent misschien wel nooit zal gebeuren. Zoals vaak bij dit soort nieuwigheden.

27300cookie-checkWil je verkoper worden? Bel dan niet op als je verkouden bent!
Geef een reactie

1 Comment