Spam zorgt voor vertrek bij sociale netwerken?

Spam In de afgelopen 12 maanden hebben 83% van de gebruikers van sociale netwerken ongewensten uitnodigingen, berichten of postings ontvangen. Eén van de eerste (vertaalde) zinnen van een persbericht van Cloudmark; een leverancier van anti-spam software.

Maar het wordt nog fraaier; want:
The problem is severe enough that 66% of users say they would be at least somewhat likely to switch to another social network if they were to receive a significant number of these unwanted messages.

Nu is er altijd een verschil tussen zeggen en doen; maar als ik een sociaal netwerk was zou ik me toch zorgen gaan maken.

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Yes. Waarom kan je die ellendige verjaardagmelder van Hyves niet uitzetten, bijvoorbeeld? Ik heb volgens mij in mijn profiel echt aangegeven dat ik ze niet wil ontvangen. Evenals kopieën van krabbels in mijn berichteninbox, of whatever ik ook al weer heb geprobeerd uit te zetten. Zon netwerk moet zich realiseren dat er naast de ware die hards veel gebruikers zijn die meer te doen hebben. Al is het maar in de vorm van 10 andere social networks.