De online referral zomer is net weer wat heter geworden

Heb ik koud enkele uren geleden de start van Friendhunter op dit blog gemeld, blijkt dat gisteren een persbericht is uitgegaan waarin een samenwerking tussen Spotajob en JobTrack is aangekondigd. De online referral zomer is dus echt van start gegaan!

De wijze waarop deze samenwerking gestalte krijgt is overigens relatief simpel; werkgevers kunnen hun vacatures niet alleen op JobTrack plaatsen, maar ook op Spotajob. Waarbij ze er in dat geval wel een bonus aan moeten verbinden.

Feitelijk is het dus een verbreding van het aanbod van kanalen; waarbij er natuurlijk al sprake was van een kruisbestuiving tussen Wegener en JobTrack.

De vraag is overigens wat het business model van deze deal is. Krijgt JobTrack een kickback voor elke vacature die op Spotajob wordt geplaatst en tot een referral plaatsing leidt?

Of gaat het hier om iets heel anders en is dit de eerste stap in de overname van Spotajob door Wegener? Tenslotte hangt dit gerucht al enkele maanden boven de markt. Maar ja, het zal ook weer niet het eerste gerucht zijn dat een roemloze dood sterft.

Overigens is onduidelijk of een werkgever slechts eeen keer de vacature hoeft te plaatsen of dat hier meerdere handelingen voor nodig zijn. JobTrack biedt de dienst in ieder geval nog niet aan op haar website.

Voor meer inkijkjes in deze annoncering, zie ook Marketingfacts.

Geef een reactie

1 Comment