Instituut voor Briljante Mislukkingen

Voor degenen die zeer vaardig zijn in het bekritiseren van nieuwe initiatieven is er goed nieuws er is nu: het Instituut voor Briljante Mislukkingen

Op de site lezen we:

………….. Nederland kent een ‘afrekencultuur’ als het gaat om mislukkingen, die dan ook door de ‘mislukkeling’ zelf, uit angst of schaamte, niet aan de grote klok worden gehangen. En dat terwijl iedereen kan profiteren van eigen falen of dat van anderen. Toch: middelmatige successen staan in hoger aanzien dan gedurfde pogingen. Onderhouden lijkt belangrijker dan ONDERNEMEN.

Zonder mislukkingen geen vooruitgang. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen wil door verhalen, filmpjes, interactieve workshops, seminars en roadshows een klimaatverandering bereiken; een positieve houding ten opzichte van mislukkingen bevorderen. Als eerbetoon aan uitvinders en doorzetters. En om alle anderen uit te dagen…

Een leuk initiatief! Wellicht weet nog iemand een brillante mislukking aan te dragen en zo een ode te brengen aan de initiatiefnemer(s).

Geef een reactie