Careerbuilder als eerste met mobiele geolocatie toepassing?

Apple iPhone Careerbuilder heeft een geolocatie toepassing voor de iPhone (en iPod) bedacht: Banen zien in de stad waar je op dat moment bent. Dus als je naar een baan zoekt met deze applicatie krijg je alleen banen in de buurt.

Deze ontwikkeling is natuurlijk onderdeel van de mobile Internet hype die zich op dit moment afspeelt. En waar Careerbuilder een graantje van denkt mee te kunnen pikken.

Handig, al hangt natuurlijk alles af van de wijze waarop de applicatie voor het mobiele platform geschikt is gemaakt. En eeen onderdeel uit het persbericht belooft daarin weinig goeds:

the application […] then email users a reminder to apply later if they do not do so right away

Oftewel, Carrerbuilder maakt voor de iPhone gebruiker uit dat het nodig is om een e-mail reminder te ontvangen. Knap stom natuurlijk. Maar goed, laten we maar zeggen dat alle begin moeilijk is.

Mobiel Internet is nog klein..
Daarnaast is het goed om te bedenken dat het met die mobile Internet allemaal niet zo hard zal lopen. Volgens een recent Forrester rapport gebruikt 21% van de mobiele telefoon gebruikers in de VS mobiel internet; waarbij slechts 7% dat minstens 1 keer per week of vaker doet.

Het grootste probleem met mobiel Internet is natuurlijk de interface. Waardoor slechts 23% van de ondervraagden zegt dat het makkelijk te gebruiken is. En dat zijn dan nog de early adopters…

maar wordt vanzelf groot
Maar uiteindelijk zal mobiel Internet, en zeker geolocatie toepassingen daarbinnen, een belangrijke rol gaan spelen. En vanuit dat perspectief is het een goede zet van Careerbuilder om daar op dit moment mee te gaan testen.

Nou eens kijken of Careerbuilder deze toepassing ook naar Europa exporteert. We zullen eens checken bij JobbingMall.

Geef een reactie

1 Comment