Hoe ‘drempelvrij’ zijn websites eigenlijk, SNSbank.nl

Drempelvrij waarmerk Een drempelvrije bank; dat is weer eens wat nieuws. Maar het is echt zo, want SNSbbank heeft het Drempelvrij waarmerk gekregen. Ook al lijken ze er niet zo trots op, want het is niet op de homepage te vinden.

En vandaag brengen we dus een bezoek aan deze site, om te zien wat we kunnen leren van SNSbank.nl op het gebied van accessibility.

In de vorige aflevering heb ik kort de tools geintroduceerd die ik gebruik om de homepage te beoordelen op toegankelijkheid: Total Validator en Wave.

De homepage
De homepage van SNSbank.nl ziet er zo uit:

Homepage SNSbank.nl

Een lekker groot lettertype en een zeer overzichtelijke site. Rechts bovenin een luidsprekertje en de tekst voorlezen. Als je daarop klikt kan de tekst van de homepage waarschijnlijk worden voorgelezen; maar dan moet Windows Media Player 11 als plugin installeren. En daar heb ik dus even geen zin in.

De resultaten
En hier zijn dan de resultaten van de twee tools.

Total Validator

Total Validator resultaat

SNS bank gebruikt grafische kopjes; en eeen van die kopjes heeft geen alt text. Tja, en dat mag natuurlijk niet.

Wave
Ook Wave ontdekt dezelfde fout:

Foutmelding Wave

Conclusie
Net als bij Werk.nl is er toch een Priority 1 (A) fout op deze homepage aangetroffen; wat feitelijk het Drempelvrij waarmerk teniet doet.

Overigens is de site van SNS bank een uitstekend vorm gegeven site. Overzichtelijk en tegelijkertijd rustig. En bijna drempelvrij…

Vorige afleveringen over drempelvrije sites gingen over Werk.nl en Herensokken.nl.

Geef een antwoord

7 Comments