Sollicitatieklacht.nl is nu live. Wie durft?

Logotype Sollicitatieklacht.nl Sinds gisteren is Sollicitatieklacht.nl live. Een site die het werkzoekers mogelijk maakt een negatieve online sollicitatie ervaring te melden.

Waarna RecruitmentMatters na onderzoek besluit hier al dan niet aandacht aan te besteden. Waarbij de werkzoeker kan aangeven op welke wijze met zijn/haar klacht om dient te worden gegaan.

Binnen enkele dagen komt er op RecruitmentMatters een menu bij in de sidebar. Zodat ook via RecruitmentMatters deze site kan worden benaderd.

Wie durft?
Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de site dichtbij de werkzoeker wordt gebracht. En waar kan dat nou beter gebeuren dan via de recruitment wereld?

Sollicitatieklacht.nl richt zich dus ook tot werkgevers, vacaturesites en intermediairs. En daarmee tot de primaire lezersgroep van RecruitmentMatters. Met het verzoek om een widget op hun site te plaatsen; waardoor werkzoekers weten waar ze met hun klacht terecht kunnen.

Nu is natuurlijk de grootste vraag: Wie durft? Welke vacaturesite, wervingssite of site van een intermediair gelooft voldoende in haar online recruitmentproces om haar bezoekers een widget te bieden waarmee eventuele hobbels in dat proces voor de rest van de wereld worden blootgelegd?

Geef een reactie

4 Comments
 • Et
  says:

  ik heb een klacht over uitzendbureau “recruit a student” rotterdam.
  – je krijg geen reactie op je sollicitatie
  – als je belt word je afgewimpeld met een nep excuus dat de vacature al is vervuld
  – de reden dat ik weet dat dat een leugen is, is dat de vacature twee uur daarvoor rond is gemailed. Het gaat om meerdere posities, voor een a twee dagen werken.
  – deze onprofessionele flexwerkers, die eigenlijk zelf nog kinderen zijn, weten niet goed te beargumenteren waarom iemand wel en waarom iemand niet voor een klus mag opdraven.
  – waar het op neer komt is ordinaire discriminatie, vooral op leeftijd maar ook vaak op afkomst.
  – deze uitzendbureau komt ermee weg. in de drie jaar tijd heb ik niks anders dan afwijzngen gekregen, dat terwijl ik meer dan een jaar evaring heb en certificaten heb voor de desbetreffende functie. 
  – de werkwijze van recruit a stude t is te walgelijk voor woorden. Daarbij word je wel elke week bestookt met emails met vacatures, waar je dus nooit voor word aangenomen. 
  -immers  jouw email adres en jouw profiel komt ze goed van pas. Dan kloppen zij zich op de borst bij de opdacht gevers, “kijk eens hoeveel mensen bij ons ingeschreven willen zijn”.
  – bottom line je wordt als een ” ding” behandelt bij recruit a student in plaats van als een persoon. op schaamteloze wijze maakt recruit a student zich schuldig aan discriminatie op de arbeidsmarkt