Hoe ‘drempelvrij’ zijn websites eigenlijk, korte tussenstand

Drempelvrij waarmerk In de afgelopen dagen heb ik sites met het Drempelvrij waarmerk met elkaar vergeleken; Werk.nl, Herensokken.nl, SNSbank.nl en Wehkamp.nl.

Met uitzondering van Herensokken.nl voldeed geen van de sites aan het door hen ontvangen waarmerk. Wat buitengewoon vreemd is, gezien de wijze waarop verstrekking van het waarmerk is georganiseerd.

Overigens zijn de geconstateerde Priority 1 fouten niet bepaald schokkend te noemen; in vrijwel alle gevallen ging het om ontbrekende Alt teksten bij spacers. Maar het blijft natuurlijk een feit dat een waarmerk een bepaalde verwachting geeft; en dat drie van de vier sites hier niet aan voldoet is op zijn zachst gezegd merkwaardig.

Ondanks het buitengewoon saaie onderwerp is Herensokken.nl een site om van te leren. En niet alleen op het gebied van accessibility. Want ook op het gebied van usability heeft deze site niet achteraan gestaan bij het uitdelen. Allen qua design zou er wel eens een ferme kwast over de site moeten worden gehaald.

Met de ervaringen van deze vier sites in het achterhoofd is het nu wel eens tijd om de ‘usual suspect’ eens met een bezoek te gaan vereren. Oftwewel, de negen vacaturesites die al de nodige onderzoekjes hebben ondergaan.

Geef een antwoord