Vacaturesite top 10: 107.000 vacatures

Vacaturemonitor We glijden langzaam de vakantie binnen; zoveel is wel duidelijk. Met iets meer dan 107.000 vacatures is er een afname van 3.000 vacatures ten opzichte van verleden week te melden.

En dat is natuurlijk niet vreemd. Tenslotte zitten we al bijna op de helft van juli en twee delen van het land zijn ondertussen op vakantie. Doordat de metingen over drie weken lopen hebben we wel ‘last’ van enig naijlen van voorgaande weken.

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

  1. Nationale Vacaturebank: 18,1%
  2. Totaljobs: 13,1%
  3. Monsterboard: 12,2%
  4. Vacaturekrant: 5,1%
  5. JobbingMall: 4,4%
  6. Jobtrack: 3,9%
  7. Werk.nl: 3,8%
  8. WerkenbijdeOverheid: 1,5%
  9. Intermediair: 1,4%
  10. Dovajobs: 1,3%

Nationale Vacaturebank corrigeert zich (+1,1%), terwijl Totaljob (-1,1%) en Monsterboard (-0,4%) inleveren. Werk.nl maakt een enorme duikeling, maar dit is waarschijnlijk het gevolg van een probleem met de datavergaring.

Vacaturekrant (+0,1) JobbingMall en Jobtrack (+0,1%) blijven vrijwel onveranderd. Bij de ‘kleintjes’ wisselen WerkenbijdeOverheid (+0,1%) en Intermediair (-0,1%) van plaats. DOVAJobs houdt ferm stand op plaats 10..

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

Grafiek grote vacaturesites; periode week 12 - week 28

Nationale Vacaturebank houdt vast aan haar koppositie terwijl Totaljobs en Monsterboard nek aan nek de zomer ingaan. De zware dip van Werk.nl onder de ‘magische’ grens van 5% is waarschijnlijk een artefact van de verzamelmethode.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie