YouTube: mijn favorieten 1

Cewebrities heten ze, de helden van het internet. En al lang niet meer alleen van het internet, ze bepalen de charts van MTV en TMF. Bekende en minder bekende artiesten maken goed gebruik van YouTube. Ze verzinnen maffe dansjes die je als kijker vervolgens in je huiskamer nadoet en zelf weer op internet zet. Reclames worden tegenwoordig vaak eerst op internet gezet voor ze op tv verschijnen.

Mijn favorieten


Ik zoek toch vooral muziek op YouTube en Nederlandse equivalent 123video.nl. Maar als ik even wil lachen:

‘Stone island’

‘Britney fan crying’

Verantwoord YouTube-en


Verantwoord vermaak, want mensen die niet met een computer, laat staan met internet, om kunnen gaan lopen al snel 250 euro per jaar mis, blijkt uit een onderzoek van staatssecretaris Heemskerk van economische zaken. Dit geldt niet alleen voor werkende maar ook voor niet-werkende digibeten, die veel uitgaven kunnen beperken door vergelijkingsites te bezoeken of dingen online te bestellen.

Digitale koffiefilter
Misschien een extra stimulans voor mijn moeder (digibeet pur sang) om online te komen: de website van Peter Gabriel, de voormalige zanger van Genesis. Deze site, The Filter, moet  internetgebruikers helpen om beter te kiezen uit het reusachtige aanbod aan entertainment, online en offline.

Wie lid wordt moet enkele muziek- en filmgenres waarderen. Verder baseert de site zich op profielen van last.fm en Flixster en op de afspeellijsten van je computer en laptop. Volgens Gabriel is het krijgen van speciaal geselecteerde aanbevelingen (waarbij je kunt kiezen tussen voorspelbare en verassende uitkomsten) de enige mogelijkheid om door het gigantische aanbod wijs te worden.

Geef een reactie

1 Comment