Geen kandidaat aangenomen? Dan krijgt u uw geld terug!

Logo en logotype lexa.nl Het vergelijk tussen datingsites en vacaturesites is al vaker getrokken. En met reden. Want laten we eerlijk zijn; je brengt in het algemeen meer uren door op je werk dan met de partner met wie je je leven deelt.

Triest? Misschien, maar wel waar. En daarom kan het geen kwaad om zo af en toe leentjebuur te spelen bij datingsites. Zoals bij lexa.nl. Want die heeft de laatste tijd een nogal opvallende reclame campagne op TV.

Waarbij kussende stellen worden vergezeld van de tekst Helaas.

Ware Liefde Garantie

Wat direct slaat op die stellen, want ze hebben zich ingeschreven bij Lexa.nl, geld betaald en … elkaar gevonden. Dus de niet tevreden – geld terug garantie gaat voor hen niet op.

Origineel, en er zit hier een les voor vacaturesites. Want op dit moment betaal je een fiks bedrag als werkgever om een vacature op een vacaturesite te plaatsen. Zonder enige garantie dat je hiermee een nieuwe medewerker kan vinden.

Het business model van print is door vacaturesites schaamteloos naar het Internet gekopieerd. En deze sites komen daar al meer dan 10 jaar mee weg. Terwijl hun rendement daalt, stijgen de kosten. Ik snap het in ieder geval allang niet meer.

Vacaturesites zouden een resultaatverplichting aan moeten gaan. Als ze tenminste in hun eigen dienstverlening geloven. En werkgevers dezelfde niet tevreden – geld terug garantie te bieden als Lexa.nl. Dat zou niet alleen van ondernemersschap getuigen maar ook van fatsoen.

Zo worden vacaturesites mede verantwoordelijk voor hun eigen succes. En daarmee worden ze naar alle waarschijnlijkheid weer een stuk succesvoller.

Eén advies; ik zou deze garantie niet uitbreiden naar de intermediairs. Want dat zou de dood van de vacaturesites een stuk sneller dichterbij brengen.

29270cookie-checkGeen kandidaat aangenomen? Dan krijgt u uw geld terug!
Geef een reactie

2 Comments