Zomerstop op je bankrekening

Bijna het hele jaar ben je als ondernemer of ZZP’er de gevierde meneer of mevrouw. Tot de zomer. Dan is het toch wel heel fijn om in loondienst te zijn. De werknemers van de administratieafdelingen van je klanten/opdrachtgevers gaan namelijk ook op vakantie. En dan blijft die factuur niet zelden een maandje langer liggen.

Rampscenario
Heb je als startende ondernemer geen financiële buffer? Dan kan de zomerluwte je wel eens duur komen te staan. Waarschijnlijk is een bord pasta Bolognese de enige exotische touch deze zomer.

Buffer
Hoe een gapend gat op je bankrekening dat je klotsoksels bezorgt te voorkomen? Werk in het voorjaar aan een buffer. Voor diegenen voor wie dit advies te laat komt: vrees niet en bel je klanten om te informeren naar je factuur. Dat is helemaal niet gek, je hebt er immers recht op.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Bas van de Haterd
    says:

    je doet gewoon wat ik doe: gebruik de zomer om een boek te schrijven. En om de één of andere reden (hoor ik van allerlei collega ZZP’ers) is juni altijd een krankzinnige maand, dus dat zit vaak wel snor. En als het goed is heeft elke ZZP’er een buffer, immers, je kan ook ziek worden en zo.