QuietAgent: personal branding voor passieve kandidaten? Nee!

Logotype QuitAgent AllianceQ is een clearing house voor kandidaten. Maar dat clearing house zelf schijnt te worden ‘gepowered’ door QuietAgent. En dat is een personal branding site. Een bijzondere variant wel te verstaan.

Want hier kan je jezelf volstrekt anoniem branden. En dat wordt zelfs sterk aangeraden door QuietAgent. Want ze denken hiermee de zogenaamde ‘passieve kandidaten’ aan zich te binden.

De Homepage
Waar QuitAgent voor staat wordt goed duidelijk als je naar de homepage kijkt:

Homepage QuitAgent

Oke, gemak wordt benadrukt. Ik kan met één bezoek een anoniem CV maken en die zorgt voor eventuele uitnodigingen. Een anonieme personal branding site.

Voor wie meer informatie nodig heeft biedt QuietAgent ook nog een uitgebreide introductie in beeld met gesproken woord, waarbij de tekst ook nog eens op het scherm wordt getoond. Zeer goed gedaan!

Nou, maar eens gaan inschrijven
Na registratie krijg ik de volgende boodschap in beeld:

Vervolgstappen QuitAgent na registratie

Volgens stap 2 kan ik dus ook filteren wie mijn CV kan zien! Goede gedachte van QuietAgent.

Dat is nou jammer!
Tja, ik was er al bang voor; maar ook QuietAgent heeft het nog niet helemaal begrepen. Ik moet weer vanaf scratch een CV gaan invullen:

Profiel aanmaken bij QuitAgent

Ook QuietAgent heeft de middeleeuwse gedachte nog niet van zich af geschud dat de kandidaten om QuietAgent draaien. Nee! Het draait allemaal om de kandidaten!! En helemaal als je ‘passieve’ kandidaten wil lokken. Dom, dom, dom!

Wat wel weer heel goed is:

Boodschap in mijn CV pagina

Dat geeft vertrouwen!

Eisen en wensen
En dan is er de sectie waar ik mijn eisen en wensen kenbaar kan maken en mijn zichtbaarheid (een beetje) kan regelen:

Eisen en wensen QuietAgent

Want ik kan uitsluitend opgeven of intermediairs me al dan niet mogen benaderen. En daarnaast kan ik bedrijfsnamen opgeven die ik wil blokkeren. Maar hoe je dat laatste nou goed kan regelen is me een raadsel. Eén typefout of een verschillende naamsnotatie en je bent het haasje. Letterlijk gevangen in de koplampen!

Nee, als passieve werkzoeker biedt mij dit onvoldoende bescherming.

Conclusie
QuietAgent ziet er goed uit en heeft met de AllianceQ deal ongetwijfeld een potentieel goede toekomst. Maar als passieve kandidaat zou ik me hier niet willen registreren.

Teveel moeite, en te weinig bescherming. Zelfs als ik anoniem ben.

29640cookie-checkQuietAgent: personal branding voor passieve kandidaten? Nee!
Geef een reactie

6 Comments