Spelen met cijfers: E-recruitment monitor van Totaljobs, 2

Logotype E-Recruitment Monitor Ik heb enkele weken geleden al verslag gedaan van de tenenkrommende wijze waarop Totaljobs haar eigen onderzoeksresultaten verdraaid om er goed uit te springen.

Maar ik heb toen ook beloofd met meer tidbits uit de E-recruitment Monitor van 2008 te komen. En ik heb deze keer een wel heel bijzondere: leeftijdsdiscriminatie door Totaljobs. Serieus! En uiterst dubieus!!

Op sheet 25 van de E-Recruitment Monitor laat Totaljobs een staafgrafiek zien van de verschillende motivaties om van online danwel van offline recruitment kanalen gebruik te maken.

Of simpeler gezegd: wat zijn redenen om een vacature op een vacaturesite of in een krant te zetten?

In onderstaande grafiek zijn een aantal van deze redenen weergegeven:

redenen om voor online versus offline recruitment kanalen te kiezen

Op zich niets bijzonders. Maar omdat Totaljobs blijkbaar niet blij is met de uitkomst bij de reden: Kwaliteit van de response heeft Totaljobs hier een opmerking bij geplaatst:

60% van de HR verantwoordelijken ouder dan 55 jaar noemt dit argument

Wat is dat nu? Wat wil Totaljobs hiermee zeggen? Dat als je ouder dan 55 jaar bent je niet in staat bent online kanalen op waarde te schatten? Pure leeftijdsdiscriminatie!

Maar het wordt nog veel erger. Want Totaljobs vergeet hier te vermelden dat slechts 8% van de ondervraagden 55 jaar of ouder was (wat wel op sheet 6 wordt vermeld).

Dit betekent dus dat 4,8% van de ondervraagden ouder dan 55 jaar waren en dit antwoord gaven. Terwijl in totaal 51% van de ondervraagden dit antwoord gaven.

Wat Totaljobs hier doet is wel heel erg droevig. Onwaarachtig gemanipuleer van cijfers en een niet ter zake doende opmerking om een niet wenselijke uitkomst te rechtvaardigen.

Totaljobs zou er beter aan doen geen E-recruitment Monitor uit te brengen. Dit is platvloers liegen en bedriegen!

29690cookie-checkSpelen met cijfers: E-recruitment monitor van Totaljobs, 2
Geef een reactie

6 Comments