Mijn afscheid van Linkedin als sociaal netwerk

Gargabe make empty Ik ben gek op Linkedin. In mijn rol van razende reporter voor RecruitmentMatters heeft Linkedin me regelmatig blij verrast met zinvolle informatie. Linkedin is voor mij een research tool. Helemaal geweldig!

En daar stopt het vanaf vandaag ook direct. Want verder heb ik er echt helemaal niets aan. Ik weet oprecht niet wat ik aan moet met uitnodigingen, soms van mensen aan de andere kant van de aardkloot. Maar ook van mensen dichterbij.

Want ik doe er niets mee. En dat bekijken naar wie er nou weer naar je profiel heeft gekeken is me enkele maanden geleden ook al definitief de keel uit gaan hangen. Of wie nou weer met wie connect. Who cares? Ik in ieder geval niet.

En het ‘gluren bij de buren’ om te zien welke connecties mijn connecties hebben… daar heb ik helemaal geen tijd voor, of zin in.

Het enige wat ik doe is mijn profiel behouden. Dat is wel het minste wat ik kan doen; reciprociteit voor de waarde die Linkedin mij als research tool heeft te bieden.

Maar ik zal geen verzoeken tot connecties meer accepteren. Ik heb er namelijk niets aan. En misschien verwijder ik uiteindelijk al mjin connecties. Want ik ken ze allemaal al. En heb al op andere, echte, manieren contact met ze. Dus maakt dat sowieso helemaal niets meer uit.

Het is niets persoonlijks; maar een online sociaal netwerk heeft voor mij gewoon geen enkele waarde. Leeftijd? Wie weet…

Geef een reactie

11 Comments