Theologie is hot

Over anderhalve maand beginnen 140.000 eerstejaars met frisse (of minder frisse) moed aan hun opleiding. Nu ga ik pas over een jaar en anderhalve maand weer beginnen, maar de lijstjes interesseren me nu al mateloos.

Journalistiek is het nieuwe ‘rechten’
Vooral omdat mijn beoogde studie, journalistiek, weinig tot geen prospect biedt op een fijn leven met lekker veel centjes op zak. Tegen de tijd dat ik afstudeer (twee jaar na de start) is er nog maar weinig vraag naar nieuwbakken journalisten.  Is journalistiek het nieuwe ‘rechten’, een studie voor mensen die eigenlijk niet weten wat ze willen studeren? Of hebben we echt zoveel aspirant-verslaggevers in Nederland?

Ook HBO Horeca is een afrader. En WO Bedrijfskunde. Deze beroepen zijn nog niet vergrijsd en heel populair onder jongeren. You do the math. 

Wat dan wel?
Wel, Theologie is een goede keuze. Of Civiele techniek (WO), Vervoer en Logistiek (HBO), Openbare orde en veiligheid (HBO) en de lerarenopleiding Medisch en verzorging (HBO).

Wat nu?
Wat nu als je al journalistiek gekozen hebt en je het op je heupen krijgt van dit bericht? Zorg dat je bijbaan aansluit op je studie. Volg een stage in het buitenland. Bouw een aantrekkelijke cijferlijst en CV op. En: veel succes!

 

Geef een antwoord