Startuply. Een vacaturesite met een identiteitscrisis

Logotype Startuply Startuply is een vacaturesite met uitlsuitend echte banen. Dus zonder vacatures van de intermediairs. Maar Startuply heeft dan nog eens alleen banen van startups.

En dat een startup niet vanzelf succesvol is heeft Startuply zelf aan den lijve ondervonden. Want hun eerdere initiatief Jowba, gestart in november 2007, kwam blijkbaar onvoldoende van de grond. Jowba heet nu dus Startuply, heeft geld gekregen van de incubator Y Incubator en gaat het opnieuw proberen.

Tijd voor een bezoekje.

De homepage
De homepage wordt grotendeels in beslag genomen door een lijst van vacatures van startups:

Homepage Startuply

Overzichtelijk en rustig.

En natuurlijk kunnen startups hun vacatures gratis posten. Op dit moment dan.

Verder heeft Startuply een nieuws service met allerlei nieuws over Web 2.0, Social networking, etc. Een licht gemankeerde poging om een community van de site te maken. Waarmee Startuply al meteen op teveel paarden lijkt te gokken.

Een vacature
Een vacature op Startuply wordt als volgt getoond:
Vacature pagina

Calls to action zijn duidelijk, maar wie gaat er nou zo’n hele brede tekst lezen? Daar is geen ontwerper aan te pas gekomen, of een slechte. De informatie van het bedrijf, inclusief nieuws(!), staat in een rechterkolom. En daar kan je ook doorklikken naar het bedrijfsprofiel

Een bedrijfsprofiel
En zo ziet een bedrijfprofiel op Startuply eruit. Even onleesbaar, maar wel informatief!

 Bedrijfspagina

Er zitten geen leuke, interactieve Webby 2.0 dingetjes bij (zoals bv. een blog van het bedrijf, of video’s).  Wel een mogelijkheid om het bedrijf op Google Maps te laten zien:

Bedrijfspagina met GoogleMaps 

En verder een zeer zakelijk overzicht, waaronder de investeerders in de startup. En als je daarop klikt krijg je een overzicht van de bedrijven waarin een bepaalde investeerder geld heeft gestoken

Een investeerder
En dan krijg je opeens een GoogleMaps scherm te zien. Apart… Misschien heeft Startuply verder geen informatie over de VC’s, maar het is wel een vreemde ervaring als gebruiker.

Investeerderspagina

Daarentegen is het wel lekker om via een investeerder van de ene naar de andere startup te springen om te zien hoe de netwerken in elkaar zitten. Ik denk dat Startuply hierbij de informatie van Crunchbase gebruikt; die hebben tenslotte recent een API gepubliceerd.

Conclusie
Als vacaturesite is Startuply nogal beperkt, als research tool van de startups die hier hun vacatures publiceren is het fantastisch.  Het is eigenlijk een soort Who’s who in de startup en investeerder community.

Misschien moet Startuply zichzelf nog maar een keer opnieuw uitvinden. Ze zijn wat dat betreft al op de goede weg…

Geef een antwoord

4 Comments