Gebruiksvriendelijkheid deel 10: Accessibility, 3

Waarmerk Drempelvrij Vandaag is de derde stamgast aan de beurt om beoordeeld te worden op de toegankelijkheid van de site: Monsterboard.

Achtergrond
Ik gebruik een tweetal tools om de toegankelijkheid van de website te beoordelen: Total Validator en Wave

Met deze tools speur ik naar eventuele ‘overtredingen’ van de Priority 1 richtlijnen. Volgens W3C’s Web Accessibility Initiative moeten websites aan deze richtlijnen voldoen.

In een eerdere aflevering heb ik de 16 richtlijnen van Priority 1 kort beschreven. Daarvoor heb ik de verschillende soorten beperkingen beschreven die computergebruik kunnen compliceren. Of zelfs helemaal onmogelijk maken.

In Nederland kunnen sites die aan de Priority 1 richtlijnen voldoen het Drempelvrij waarmerk krijgen. In de voorgaande week heb ik sites met dit waarmerk met elkaar vergeleken (Werk.nl, Herensokken.nl, SNSbank.nl en Wehkamp.nl). Waarbij alleen Herensokken ook daadwerkelijk Drempelvrij bleek te zijn…

Goed, dan nu over naar de resultaten van Monsterboard:

De resultaten
Volgens Total Validator bevat de homepage van Monsterboard niet één  Priority 1 (A) fout. Helemaal geweldig dus! Wave geeft een totaal van 12 fouten, maar dit zijn geen van alleen Priority 1 (A) fouten.

Dit betekent dus dat Monsterboard drempelvrij is! Althans, de homepage van Monsterboard. En daarmee scoort deze vacaturesite dus beter dan Werk.nl, die ten onrechte het Drempelvrij waarmerk draagt!

 Conclusie
Tot op heden ziet het er buitengewoon goed uit bij de stamgasten. Met als absolute koploper Monsterboard. Van harte!

Geef een reactie