Gebruiksvriendelijkheid deel 10: Accessibility, 4

imageVandaag alweer de vierde stamgast die zich aan onze toegankelijkheidstest moet onderwerpen: Intermediair.

De resultaten
Volgens Total Validator bevat de homepage van Intermediair slechts twee Priority 1 (A) fouten; één image zonder alt text en één grafische button zonder alt text.

Wave herkent er toch wel een paar meer; in totaal vijf. Waarvan vier images zonder alt text zijn, en die ene grafische button die Total Validator ook had ontdekt:

image

  image

image

image

Conclusie
Nou, Intermediair is de eerste van de onderzochte stamgasten die toch wel een mindere score heeft. Nog steeds weinig schokkend overigens, maar toch.

Achtergrond
Ik gebruik een tweetal tools om de toegankelijkheid van de website te beoordelen: Total Validator en Wave

Met deze tools speur ik naar eventuele ‘overtredingen’ van de Priority 1 richtlijnen. Volgens W3C’s Web Accessibility Initiative moeten websites aan deze richtlijnen voldoen.

In een eerdere aflevering heb ik de 16 richtlijnen van Priority 1 kort beschreven. Daarvoor heb ik de verschillende soorten beperkingen beschreven die computergebruik kunnen compliceren. Of zelfs helemaal onmogelijk maken.

In Nederland kunnen sites die aan de Priority 1 richtlijnen voldoen het Drempelvrij waarmerk krijgen. In de voorgaande week heb ik sites met dit waarmerk met elkaar vergeleken (Werk.nl, Herensokken.nl, SNSbank.nl en Wehkamp.nl). Waarbij alleen Herensokken ook daadwerkelijk Drempelvrij bleek te zijn…

Geef een reactie