Oude sokken

Meneer Donner wil dat mensen langer doorwerken. De minister van Sociale Zaken denkt erover de pensioenleeftijd te verhogen naar 70 jaar. Uitzendbureau 65plus zegt in de nrc.next van 22 juli dat veel mensen best door willen werken na hun 65ste levensjaar. Maar dan wel op hun voorwaarden: “niet te veel, niet te hard, niet te snel”.

Structuur in de dag, geld in het laatje

Waarom zouden ze niet willen doorwerken? Het brengt wat structuur in de dag en je bent lekker, met andere mensen, bezig. Mijn opa werkt daarom, mijn oma mailt. Maar het doorwerken tot je zeventigste heeft ook nog een andere reden. Velen willen nog graag een aantal jaar de levensstandaard behouden. De AOW en het pensioen zijn immers geen vetpot.




Verre van zelfs
Bovendien, onze pensioenen kunnen door de kredietcrisis straks wel 50 procent minder waard zijn dan verwacht. Ja, dat is schrikken. Het Nederlandse pensioenensysteem werkt zodra er veel werkenden zijn ten opzichte pensioensgerechtigden. En hier is met de vergrijzing absoluut geen sprake van.

Dan toch maar maandelijks iets wegstoppen in een oude sok of onder het matras?

Geef een reactie

3 Comments