Staffplanning: nu met een heel vreemde knop…

Staffplanning doet werving en selectie. Niets nieuws onder de zon. En dus hebben ze een website. Alweer: niets nieuws onder de zon. Maar toen ik daar vandaag per ongeluk op terecht kwam, viel me het volgende op:

Drukknop visual

Kan iemand zeggen wat dit is? Zonder de context te zien waarin deze visual staat? In alle eerlijkheid blinkte er door mijn hoofd dat dit een opgerolde condoom was. Met aardbeiensmaak of zo…

Wat natuurlijk niet klopt; tenslotte is Staffplanning een fatsoenlijk bedrijf. En als je deze visual in context ziet, wordt het iets duidelijker:

Drukknop visual plus context

Het moet een drukknop voorstellen!

Visuele elementen verwerken onze hersenen sneller dan tekst. En dat betekent dat visuele elementen spaarzaam en zorgvuldig moeten worden gebruikt. Om overload in ons bolletje te voorkomen.

En dit is zeker geen zorgvuldig gebruik van een visual. Want het is niet direct als drukknop te herkennen. Althans niet op dat eerste moment waarop je vrijwel onderbewust al die visuals in je opneemt.

En dan is er ook nog een tweede tekortkoming. Deze drukknop is statisch! Als ik er op klik zie ik geen verandering. De knop wordt niet ‘ingedrukt’. Wat je als gebruiker toch minimaal verwacht bij het zien van zo’n 3D knop.

En waarom een drukknop? Moet ik aanbellen of zo? Start ik een spel, of een raket? Nee hoor, ik ga gewoon naar een saai webformulier. Dus waarom zo’n knop?

Gratis advies aan Staffplanning: doe iets normaals, zonder risico van vreemde associaties! En als je al een 3D element gebruikt, laat het dan in ieder geval bewegen bij een mouse-over en een muisklik.

Oh, en als je toch aan de slag gaat met de homepage, doe dan meteen iets aan dat roze…

Geef een reactie

22 Comments