Standout Jobs: Gaat deze koe een haas vangen?

Logotype Standout Jobs IDC schijnt Standout Jobs opgenomen te hebben in hun rapport 10 Canadian Web 2.0 Companies to Watch. En volgens IDC zijn de bedrijven in dit rapport:

[…] worthy of highlighting to the broader industry and have the potential to make an impact in the information and communication technology (ICT) market.

Nu heeft elk bedrijf natuurlijk het potentieel om een impact te maken, maar het is toch wel heel bijzonder dat IDC Standout Jobs in dit rijtje opneemt.

Wie was Standout Jobs ook alweer?
Ter herinnering, dit is grofweg wat ze aanbieden:

Standout Jobs levert een kant-en-klare wervingssite oplossing voor kleine bedrijven. Met de nodige functionaliteit; zoals later zal blijken.

En die wervingssite oplossing is via het Internet aan te vragen en te activeren: SaaS. En dat is een prachtig acroniem voor Software as a Service. Dit is overigens een nieuwe naam voor ASP’s, oftewel Application Service Providers.

En dan als laatste; je kan die wervingssite (een klein beetje) vormgeven; je kan uit bepaalde functies kiezen en de plaatsing van die functies veranderen. Een white label dus.

En wat waren de tekortkomingen?
Maar Standout Jobs heeft ook een aantal minder prettige eigenaardigheden:

  • De URL ziet er zo uit: <bedrijfsnaam>standoutjobs.com. Geen onderdeel van je eigen domein dus. Niet fijn.
  • Jouw vacatures komen in de database van Standout Jobs terecht
  • Jouw sollicitanten moeten zich eerst registreren bij Standout Jobs, voordat ze online kunnen solliciteren.
  • Jouw sollicitanten komen in de database van Standout Jobs terecht
  • Jouw sollicitanten krijgen na hun sollicitatie op jouw vacature andere passende vacatures te zien

En de belangrijkste eigenaardigheid: amper bezoekers!

Dus zijn er kansen?
Je weet natuurlijk nooit hoe een koe een haas vangt; en Standout Jobs had al $ 2 miljoen aan funding ontvangen. En nu dus ook nog eens een eervolle vermelding van IDC.

Maar los van de financiele en publicitaire waarde is de aanbieding van Standout Jobs eenvoudig weg niet relevant voor een grotere markt. Uitsluitend zeer kleine bedrijven kunnen er een voordeel in zien, vooral ook omdat het gratis is.

En dat laatste geeft natuurlijk weinig continuiteit. Aan Standout Jobs wel te verstaan.

Geef een antwoord

1 Comment