Vacature video interview

In mijn posting over Vodafone schreef ik al dat de site erg goed was (naar ik recent vernomen heb was de campagne ook extreem succesvol), maar dat de video’s nogal stijf en matig waren. Dat komt deels omdat wij gewend zijn een gesprek te hebben, niet iets op te lezen of te presenteren. Dat is een vak apart dat weinigen beheersen (nieuwslezers, presentatoren, die kunnen dat). Dus wat kan je wel doen: interviewen.

En dat laat deze video redelijk goed zien. Hoewel er nog wel wat aan te verbeteren is, vind ik het een stuk minder stijf dan de gemiddelde recruitment video. Ook goed is dat het een functie gerichte video is, dus niet een algemeen bla bla verhaal over een bedrijf.

Jammerlijk natuurlijk dat er weer gesproken wordt van ‘marktconform salaris, goede bonus’. Zal dus wel knudde betalen anders zeg je wel gewoon wat je betaald. Ik denk nu weer terug aan een spreuk die vroeger in mijn agenda stond: geluk is de afwezigheid van angst…

Geef een reactie

1 Comment
  • Martijn Betgem
    says:

    Inderdaad een aardige video en niet a la de dame van weeronline.nl. En goed dat het functiegericht is. Uit ons onderzoek dit jaar onder opdrachtgevers binnen de accountancy blijkt ook dat het marktconforme salaris een van de meest gebruikte vacaturetermen is. Nog afschrikwekender is “geen 9 tot 5 type”. Maar ook ‘informele cultuur’ en ‘prima doorstroom mogelijkheden’, worden nog steeds (te) gretig gebruikt. Wat moet je ermee…
    Martijn