Bolero-vestjes en mobiel Internet

Zaterdagavond, in de trein naar Rotterdam. Naast mij, twee studentikoze meisjes met hakballerina’s en bolero-vestjes. De een dicteert alle kostenposten die je als alleenwonend studente hebt. De ander rekent op haar mobiel uit hoeveel dagen ze moet werken om ‘ook nog wel eens leuke kleren te kunnen kopen’.

De Aldi
Misschien is een lening toch wel handig, stelt het rekenmachinemeisje schuchter voor. Haar vriendin wijst dat resoluut af. Dan maar naar de Aldi. En de Lidl.
  

Ik zit ondertussen met een vriendin te smsen, naar wie ik onderweg ben. We hebben die avond een feestje en de flauwe sms’jes over en weer zijn de helft van de voorpret.

Uitprobeer-acties
Het rekenmachinemeisje vertelt haar vriendin (die eerst een half uur lang heeft gezeken over tandarts/warmte/kou/boodschappen/uitgaan) dat ze een proefaanbieding heeft gekregen voor mobiel internet. “Gebruik je dat nou veel?” Het meisje antwoord: “alleen met dit soort uitprobeeracties, daarna stop ik ermee, dan wordt het te duur.” We kunnen dus zeggen dat Marc weer spot-on was.

Hoe dit verhaal afliep? Dicteermeisje stapte bij Schiedam Centrum uit, op naar het ouderlijk huis. Waar ze nog woont. 

Geef een reactie

10 Comments