Recruitertje stalken?

Antenne Onder de titel GPS recruitment is geboren geeft HRlog in een korte documercial weer hoe Netwerven met behulp van Trackr! de positie van recruiter(s) live kunnen tonen bij vacatures. Om die recruiter vervolgens op te zoeken en aan te spreken. Als hij/zij in de buurt is wel te verstaan. Ehhh?

Er is geen twijfel over, dit is innovatief! De vraag is alleen welke waarde deze innovatie heeft. Maar daar is directeur Willemsens van Netwerven ook heel duidelijk over: “Het is lastig om te zeggen of nieuwe dingen zoals dit van de grond komen. Ik had ook nooit gedacht dat Twitter aan zou slaan, maar dat doet het nu stiekem ook best goed”

Oke, Twitter staat niet bovenaan mijn lijst van favorieten, maar dat laat onverlet dat er op recruitment gebied al succes mee is geboekt. Of dat komt door een tijdelijke coolness factor bij de early adopters zal zich pas over enige tijd duiden.

En voor de GPS dienst van Netwerven zijn de kansen natuurlijk nog veel kleiner. Want wie gaat er nu op zoek naar een recruiter die rondloopt? Maar het kan zijn dat ik de jongere generatie zwaar onderschat.

Hoe dan ook, het getuigt van creativiteit dat Netwerven een nieuw ‘kanaal’ inzet om in contact met kandidaten te komen. Alleen moet de recruiter dan wel vrijwel altijd online zijn. Want toen ik net checkte was het alweer bijna 3 uur geleden dat Willemsens bereikbaar was:

GPS recruitment?

Er is wel een veel betere toepassing te bedenken. Voor de concurrentie van Netwerven wel te verstaan. Want dankzij deze innovatie is voortaan direct te zien waar de directeur uithangt. Tot op de meter nauwkeurig…

Laat het grote stalken beginnen!

Geef een reactie

2 Comments