Stepstone: Vacaturesite, ATS of beide?

Logo en logotype Stepstone Verleden week publiceerde Stepstone haar kwartaalcijfers. En die zagen er bijzonder fraai uit. Waarbij direct duidelijk wordt dat Stepstone op twee paarden wedt: vacaturesite en ATS. Of om in Stepstone termen te blijven: Online en (Talent Management) Solutions.

Beide takken van sport groeien qua omzet vrijwel even hard (Online 34%, Solutions 33%; beiden ten opzichte van 2e kwartaal 2007). Waarbij de omvang en vooral de marge van Online stukken hoger is dan Solutions.

Wat overigens niet automatisch wil zeggen dat Online de darling binnen Stepstone is. Wat ook duidelijk wordt uit het het statement van de raad van Bestuur van Stepstone.

In de highlights wordt meer aandacht besteed aan Solutions dan aan Online:

  • Online recruitment revenue and margins hit new records
  • Demand for Solutions broke all previous records with over 100 new customers selecting StepStone in the quarter
  • Continued recognition by industry analysts: as the foremost European talent specialist, StepStone is positioned in the Leader’s quadrant in Gartner’s 2008 E-Recruitment Magic Quadrant

Het zou mij niets verbazen als Solutions het speerpunt voor de komende jaren wordt. Zeker met het binnenhalen van één van de ultieme prijzen in software land; een plaats in het kwadrant van Leaders in Gartner’s Magic Quadrant; in dit geval van e-recruitment oplossingen. Want dat maakt het verkopen van je oplossing aan grote organisaties ineens een stuk eenvoudiger.

Want in dit Magic Quadrant staat Stepstone dus vrijwel schouder aan schouder met Kenexa en Taleo; toch zeer bekende spelers. En boven heel wat bekende namen zoals Mr. Ted, Authoria, Jobpartners, PeopleClick, etc. Indrukwekkend. Bijna een garantie op een shortlist notering bij grote organisaties. En een steilere omzetgroei.

Hoewel de vacaturesites natuurlijk ook uitstekende cijfers laten zien  staat deze markt natuurlijk onder een veel grotere druk. Waarbij Stepstone ook nog eens een vrij kleine speler is; zeker vergeleken bij de veel grotere broers Monster,  Careerbuilder en Totaljobs/The Network.

Maar Stepstone heeft in ieder geval de luxe om de kat uit de boom te kijken. De resultaten laten dat tenslotte zonder meer toe. En dat moet wel een heel lekker gevoel zijn.

Geef een reactie

3 Comments